Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da nije potpuno zadovoljan, iako su njegovi fudbaleri pobedili Napredak i prošli u osminu finala Kupa Srbije.

-Nisam potpuno zadovoljan, iako je cilj ostvaren. Bili smo efikasni i kontrolisali igru u prvom poluvremenu, ali smo u drugom potcenili protivnika. Igrači treba da šansu koriste na mnogo bolji način, primetno je bilo njihovo opuštanje, očekujem više od njih – rekao je Nikolić novinarima posle utakmice.

Partizan se plasirao u osminu finala Kupa Srbije, posle pobede sa 3:1 nad kruševačkim Napretkom u Beogradu. Naredni protivnik biće Metalac u Super ligi.

Povezana vest:  Profesionalni ugovori za omladince Crvene zvezde

-Nastavljamo sa radom, da unapredimo igru i čeka nas komplikovano i teško gostovanje u Gornjem Milanovcu, koje je sa više aspekata komplikovano za nas, važnost je ogromna kako ne bismo devalvirali ovo što smo uradili. Probaćemo da nastavimo seriju u kojoj smo. Partizan treba da igra još čvršće i organizovanie – kazao je Nikolić.

On je naveo da Partizan „igra ozbiljan fudbal“ i da odnos igrača treba da bude kao u prvom poluvremenu. Takodje, dodao je da je ispred crno-belih veliki posao. Nikolić je pohvalio dvostrukog strelca Uroša Djurdjevića, ali i Nikolu Djurdjića, iako on nije dao gol protiv Napretka. „Asistencije ne vrednujem manje od gola“, rekao je Nikolić za Djurdjića.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa D: Barselona u osmini finala, Rubin pobedio Kopenhagen

Uroš Djurdjević je postigao prve golove od kako je došao u Partizan. On je prvi pogodak posvetio treneru Nikoliću.

-Najbitnije je da smo pobedili i prošli. Postigao sam prve pogotke za Partizan i nadam se da će se tako i nastaviti. Jedan od razloga što sam došao u Partizan je on i zbog toga sam mu posvetio gol – rekao je Djurdjević.

Napadač crno-belih je dodao da će četvrta pobeda u nizu mnogo značiti njegovoj ekipi zbog samopouzdanja.

Povezana vest:  Pari Sen Žermen želi Simeonea na klupi

Trener Napretka Dragan Ivanović rekao je da je usled dekoncentracije njegova ekipa lako primala golove i čestitao je Partizanu na pobedi.

-Igrali smo korektno na početku, iako nismo previše pretili. Desio se pad koncentracije, desna strana nije funkcionisala. Lako smo primali golove. Nemam šta mnogo da zamerim svojoj ekipi, u drugom poluvremenu je bilo bolje nego u prvom i izgledalo je sasvim korektno. Spremamo se za Super ligu, to nam je prioritet – rekao je Ivanović.