Gradonačelnica Rima Viktorija Rađi rekla je danas da je taj grad počastovan što će biti domaćin utakmica Evropskog fudbalskog prvenstva 2020. godine.

Rim je juče odustao od kandidature za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine, ali će 2020. godine biti jedan od domaćina Evropskog prvenstva.

Na Olimpijskom stadionu u Rimu odigraće se tri utakmice grupne faze i četvrtfinale Evropskog prvenstva, koje će se prvi put u istoriji održati širom kontinenta, u 13 gradova.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 22. kola i tabela engleske Premijer lige

„Počastovani smo što će Rim biti domaćin tako važnog sportskog događaja. Želimo da sport bude dostupan svima“, rekla je Rađi.

Pre nego što je juče saopštila da se protivi kandidaturi Rima za Olimpijske igre, zbog brige oko troškova jer bi bilo „finansijski neodgovorno nastaviti sa kandidaturom“, Rađi se nije pojavila na sastanku sa vodećim ljudima Olimpijskog komiteta Italije.

Povezana vest:  Omladinci Srbije deklasirali vršnjake sa Islanda

Osim u Rimu, utakmice na Evropskom prvenstvu 2020. godine igraće se u Londonu, Minhenu, Sankt Peterburgu, Dablinu, Glazgovu, Kopenhagenu, Bukureštu, Amsterdamu, Bilbau, Budimpešti i Briselu.