Novi trener fudbalera Čukaričkog Gordan Petrić rekao je danas da se nada da će ekipa do kraja godine izaći iz teške situacije i da mora da počne da osvaja bodove kako bi sa začelja krenula u gornji deo tabele.

-Fudbaleri Čukaričkog u narednom periodu moraju da počnu da igraju fudbal, a ne samo da se igraju njega. Moraju kada treba da skoče da skoče na najbolji način, kada dodaju loptu da dodaju na najbolji način, a ne to čisto to da urade reda radi, samo zato što treba da se skoči i da se doda. Želja mi je da do Nove godine izađemo iz ove situacije i da počnemo da sakupljamo što više bodova jer se nalazimo u nezavidnoj situaciji – rekao je Petrić na konferenciji za novinare.

Petrić je danas predstavljen na stadionu Čukaričkog, gde će ostati do kraja sezone. Posle devet kola u Superligi Čukarički je pretposlednji sa pet bodova, koliko ima i poslednjeplasirani Borac. „Brđani“ imaju jednu pobedu, dva remija i šest poraza.

-Ovo mi je prvi klub u Super ligi, jer sam radio u nižem rangu kada sam dobio trenersku licencu. Dolazak u Čukarički je prekretnica u mojoj karijeri, jer je ovaj klub u prethodne dve-tri godine pokazao na kakvom je nivou, a verujem da će, kao i ja, u narednom periodu da raste. Svestan sam obaveza i veličine kluba i poznat mi je sistem funkcionisanja – rekao je on.

Povezana vest:  Saki: Mesi je fudbalski genije, kao Maradona

Petrić je naveo da je gledao evropske utakmice Čukaričkog u ovoj sezoni, a da je prethodnih dana odgledao mnogo snimaka i da je upoznat sa igrom ekipe.

On je istakao da će insistirati na tome da ekipa ima karakter, da uvek zna šta treba da uradi, „da igrači vrate ono što su izgubili, da budu takmičari“.

Petrić je tokom karijere igrao za Partizan, a upitan da li mu odgovaraju boje Čukaričkog, koje su takođe crno-bele, on je odgovorio potvrdno.

„Ja nisam opterećen crveno, crno, ovo je čist profesionalizam. Ko zna, možda ću jednog dana voditi (crno-beli) Njukasl. Naravno da mi više odgovaraju crne i bele boje. Svi znaju moju pripadnost“, rekao je on.

Petriću je Čukarički četvrti klub u karijeri, a upitan da li je do sada preuzimao neku ekipu koja je bila u ovako teškoj situaciji, Petrić je rekao da jeste, kada je predvodio Sinđelić.

-Kada sam preuzeo, Sinđelić je bio poslednji u Prvoj ligi, ali je na kraju uspeo da osvoji peto-šesto mesto. Što ne znači da ću u Čukaričkom ostvariti isti rezultat, možda ću biti bolji, možda će biti isto, a možda će biti gore, rezultate ćemo videti u narednih par meseci. Ciljevi su najviši, zavisi od mnogo faktora, prvo od mene, koliko ću uspeti da pripremim ekipu. Psihološki momenat je bitan i to će morati da se popravi u narednom periodu. Mora da postoji hemija između igrača na terenu i trenera – rekao je on.

Povezana vest:  Ferguson demantovao da se povlači na kraju sezone

Njemu će u Čukaričkom pomagati Đorđe Vasić i Nenad Mirosavljević, a Petrić je rekao da veruje da će tokom naredne reprezentativne pauze uspeti da pronađe analitičara i kondicionog trenera.

Petrić će na klupi Čukaričkog debitovati u subotu protiv Rada.

-Sve ekipe su približnog kvaliteta ako ne i istog, osim tri koje su u vrhu, Zvezda, Vojvodina i Partizan. Očekujem nezvesnu utakmicu, videću koliko ću moći da pripremim ekipu. Čukarički nije igrao loše protiv Spartaka ali su igrači primili glupe golove posle nekih grešaka koje ne smeju da se dešavaju na ovom nivou – rekao je Petrić.

Prethodnih dana mediji su preneli da će trener Vojovdine Nenad Lalatović preuzeti Čukarički, koji je dovodio trenere iz svojih mlađih kategorija. Petrić je rekao da je to sasvim normalna stvar, s obzirom da Lalatović ima mnogo više iskustva.

Povezana vest:  Jojić: Odbranićemo titulu

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je da je prvo razgovarao sa Lalatovićem.

-Pričao sam sa njim, prvo smo njega kontaktirali, imao je problema u Vojvodini i hteo je da dođe, ali na kraju ipak nije. U međuvremenu sam razgovarao sam Gordanom i dogovorili smo se da preuzme ekipu.

Prethodnih desetak dana razmišljali smo šta da uradimo i na kraju smo se odlučili za Petrića za koga verujemo da može da nas izvuče iz ove situacije“, rekao je Matijašević.

-Kada postoje rezultati svi pričaju samo lepe stvari a kada ih nema, uvek svi traže mane i stvara se loša atmosfera. Nas te stvari ne dotiču, mi smo privatan klub. Nadam se da će Petrić imati sreće sa Čukričkim – dodao je on.

Upitan da li je bilo panike u prethodnom periodu, on je rekao da je „bilo malo panike“.

-Posebno jer smo posle utakmice sa Spartakom bili poslednji na tabeli, to nikada nije lep osećaj. Ipak mi smo ove sezone igrali dobro, pobedili smo Ordabasi koji je bio četvrti u kazahstanskom prvenstvu, a u pripremnim utakmicama pružili smo dobru igru – rekao je Matijašević.