lionel_messi_argentina_vs_greceSP JUŽNA AFRIKA

Mesi: Često se setim reči Kobi Brajanta da sam najbolji

 

Odavno je poznata ljubav koju Kobi Brajant, sjajni NBA košarkaš i vođa LA Lejkersa, oseća prema fudbalu. Znano je i koliko poštuje Argentinca Lionela Mesija.

Tokom Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine Kobija Brajanta se moglo videti na tribinama mnogih borilišta, te je pratio sve što je mogao i što mu je vreme dopuštalo. Fudbla je, naravno, bio jedan od najvećih magneta za njega.

Sada, u vreme trajanja Svetskog prvenstva, mnoge su oči uprte prema Lionelu Mesiju, predvodniku argentinske generacije, za koju će mnogi reći da je jedan od prvih favorita za svetsku krunu. Jedan vid motivacije Mesi crpi iz reči koje mu je uputio Kobi Brajant tokom spomenutih Olimpijskih igara, gde je Mesi vodio Argentinu do zlatne medalje.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Stanojević: Prvenstvo je, ipak, najznačajnije

-Gde je Mesi, hoću da vidim Mesija – govorio je Brajant pre „sastanka“ u četiri oka s omalenim genijalcem iz Argentine.

Kada se dogodio susret, tadašnji 29-godišnji Brajant je rekao osam godina mlađem Mesiju.

-Ti si taj Leo. Ti nisi dobar, ti si sjajan, najbolji. Ne zaboravi, ti si najbolji.

Nakon toga se Mesi ponekad u javnosti osvrnuo na te reči, pa je znao da kaže:

Povezana vest:  Trener Timoka Žarko Soldo umro tokom utakmice

-Biti uspešan sportista znači i susrete s jednakim sportskim veličinama. To je ono što me usrećuje, ali i što me podiže. Susret s Brajantom u Pekingu je događaj koga rado pamtim. Njegove reči su mi često nakon toga odzvanjale u ušima.

Messi se toga prisetio i sada, tokom Svetskog prvenstva.

-Brajantova poruka je i dalje velika motivacija za mene.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, FIFpro optužila FIFA jer nije zaštitila Pereiru

Kada smo već kod Kobi Brajanta, on se, pak, osvrnuo na rano ispadanje Italijana na Svetskom prvenstvu. Podsetimo da se Brajant kao šestogodišnji dečak preselio u Italiju i tamo živio kratko vreme.

-Šteta, nisam očekivao tako brzi odlazak Italijana. Ali, vratićemo se mi, za četiri godine. Mnogo jači nego sada – rekao je Brajant o Italijanama kao o „nama“. Naravno, kompletno Svetsko prvenstvo prati košarkaš koji je drugi put zaredom osvojio titulu NBA šampiona, ali i priznanje MVP nagrade u finalu za najkorisnijeg igrača.