Sportski direktor Partizana rekao je danas da taj klub nikada neće praviti probleme reprezentaciji kada je u pitanju igranje za nacionalni tim i kritikovao je odluku Vojvodine da ne dozvoli četvorici svojih igrača da idu u Dohu, ocenivši da je ona „nekolegijalna i neprofesionalna“.

-Naravno da nismo pravili probleme selektoru (Slavoljubu Muslinu) i nikada nećemo praviti probleme reprezentaciji. Mi smo ti koji treba da vrate kult i da podignu shvatanje nacionalnog tima na najozbiljniji nivo, kako i dolikuje – rekao je Iliev.

Kombinovana reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz Super lige, igraće u četvrtak prijateljski meč sa selekcijom Katara. Vojvodina je pustila samo jednog od petorice svojih pozvanih igrača, navodeći blage povrede kao razlog toga.

Povezana vest:  Novi Pazar će igrati dve utakmice bez publike

-Nemamo kult reprezentacije jer mi sami iz klubova činimo sve da osporimo renome nacionalnog tima i dresa koji treba da bude svetinja. Gledamo rezultate drugih selekcija, pa i onih iz regiona i čudimo se kako mi nemamo takve rezultate. Pa nemamo ih jer nemamo kult reprezentacije – rekao je Iliev.

Reprezentacija u Dohu putuje u sredu ujutru, utakmica je u četvrtak, a povratak u petak. Za vikend se igra redovno kolo. Vojvodina je jedina do sada objavila da neki od pozvanih igrača neće putovati.

Povezana vest:  Ovacije za Kovačevića i Đorđevića

-Nekorektno i nekolegijalno da neko izadje iz tih okvira i obezvredi nacionalnu selekciju zarad svojih interesa. Šta smo onda mi ostali? Ludi ili glupi ili šta? To je stvarno ružna slika – rekao je Iliev.