carlos_tevez_arg_mexSP JUŽNA AFRIKA

 

Argentina u četvrtfinalu posle pobede nad Meksikom

 

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, pošto je večeras pobedila Meksiko sa 3:1.

Golove za Argentinu postigli su Karlos Teves u 26. i 52, kao i Gonsalo Iguain u 33. minutu. Strelac za Meksiko bio je Havijer Ernandes u 71. minutu.

Argentina će u četvrtfinalu 3. jula igrati protiv Nemačke, koja je ranije danas pobedila Englesku sa 4:1.

Argentina je dominirala, više napadala, stvarala više šansi, ali je prvi gol postigla iz čistog ofsajda.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Totenhem nadmudrio Milan

Lionel Mesi je bio u prodoru, a njegov šut odbio je istrčali golman Oskar Peres, ali se lopta samo vratila do napadača Argentine, koji je onda prosledio potpuno usamljenom Tevesu za lak pogodak.

Meksički reprezentativci su na to pobesneli i okružili sudiju. Utakmica je bila na kratko prekinuta, ali su protesti bili uzaludni. Gužva i rasprava nastavila se posle poluvremena, kada su se igrači obe ekipe gurkali iza klupe.

Pogodak „gaučosa“ usledio je posle nekoliko napada Argentine nakon početnog pritiska Meksika. Terenska inicijativa krunisana je nešto kasnije.

Povezana vest:  Subotić:Ne volim kada igrač padne kao da ga je udario auto

Meksički štoper Rikardo Osorio hteo je da doda loptu svom kolegi iz odbrane, ali je to učinio bez gledanja, tako da Iguainu nije bilo teško da ukrade loptu i ponovo savlada Peresa.

Ako je prvi Tevesov gol bio neregularan, drugi je bio jedan od najlepših golova na šampionatu i otklonio je sve sumnje po pitanju pobednika.

Popularni „Apač“ dobio je jedan pas na oko 20 metara od gola, pokušao neuspešno da doda loptu, koja se odbila od odbrambenog igrača i vratila mu se u noge, da bi igrač onda promenio stranu i silovitim šutom pogodio gornji desni ugao Peresovog gola.

Povezana vest:  Zvezda bez komentara na optužbe iz FSS i Partizana

Meksiko je u 71. minutu ublažio poraz. Havijer Ernandes je primio lotpu na oko 18 metara, okrenuo se, predriblao odbranu, napravio sebi prostor za šut i sa oko 10 metara postigao gol.

Argentina: Romero; Otamendi, Demikelis, Burdiso, Hajnce; Rodriges (Pastore, 87), Maskerano, Di Marija (Gutijerres, 79); Mesi, Teves (Veron, 69), Iguain.

Meksiko: Peres; Osorio, Rodriges, Markues, Salsido, Huares; Torado, Gvardado (Franko, 62); Đovani, Ernandes, Bautista (Barera, 46).