Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da je zadovoljan pobedom u Moldaviji i da je ta utakmica pokazala dobar pravac ekipe, ali da mora što pre da zaboravi taj rezultat i okrene se meču sa Austrijom u Beogradu, za koji je rekao da je jedan od najvažnijih u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

-Moramo da budemo zadovoljni sa tri boda, ovo je bila veoma važna utakmica, mislim da smo dominirali. Sada gledamo da se što pre pripremimo za predstojeću utakmicu protiv Austrije u Beogradu, koja je jedna od najvažnijih u celom ciklusu. Meč u Moldaviji je pokazao dobru snagu i dobar pravac naše ekipe. Osvojili smo tri važna boda, ali moramo što pre da ga arhivramo i koncentrišemo se na narednu – rekao je Ivanović novinarima u Kišinjevu.

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je sinoć u Kišinjevu Moldaviju sa 3:0 u drugom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji i sa četiri boda nalazi se na deobi prvog mesta sa Velsom, Austrijom i Irskom.

Povezana vest:  Pobede Katanije, Fiorentine, Sijene i Atalante

Srbija je povela golom Filipa Kostića u 19. minutu, vodjstvo je duplirao Ivanović u 37. minutu, a konačan rezultat postavio je Dušan Tadić u 60.

-Utakmicu smo počeli malo nervozno, znali smo da će u prvih 15, 20 minura izaći visoko u presing. Nismo se najbolje snašli, ali smo posle toga iz njihove greške postigli gol, znali smo da će to promeniti ceo tok i rasteretiti ekipu. Posle smo postigli drugi gol i videlo se da smo dominirali. U poluvremenu smo se dogovorili da treba da podignemo ritam i postignemo treći pogodak i utakmicu završimo kako treba, da ne stvaramo sebi pritisak. Nije bilo velikih turbulencija i trzavica, da se rezultat drugačije razvijao možda bismo se više potrošili, a ovako smo sačuvali dovoljno snage da se oporavimo za Austriju – naveo je Ivanović.

Povezana vest:  Zidan: Nisam nabolji trener na svetu

Fudbaler Česija dodao je da je i pre početka kvalifikacija znao da će Grupa D biti ujednačena i da se nada da će tako biti do kraja.

-Posle dve utakmice mnogo ekipa ima po četiri boda. Mi ćemo probati da iskoristimo domaći teren protiv Austrije i ovu rezultatski laganu utakmicu u Moldaviji. Ne smemo da se opustimo, da mislimo da je ta utakmica lakša za nas nego za njih. Oni će posle njihovog remija ući rasterećeno u duel, a mi moramo da budemo čvrsti, da ne ponavljamo greške. Austrija je jedna od najozbiljnijih i najkvalitetnijih ekipa u grupi. Očekuje nas uzbudljiva utakmica – rekao je on.

Ivanović je dodao da mu mnogo znači gol protiv Moldavije, ali da su najvažnija tri boda. Rekao je da je sada najvažnije da se ekipa odmori i koncentriše na utakmicu sa Austrijom, koja će „biti totalno drugačija od one sa Moldavijom“.

Povezana vest:  Klop: Jojić nije daleko od prvog tima

-Moramo da budemo spremni i svesni šta ona donosi – dodao je Ivanović.

Srbija će protiv Austrije igrati u nedelju od 20.45 na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu.

-Nadam se da smo ovom utakmicom ispunili bar minumum koji se od nas očekivao, da ljudi vide pomak i da vide da želimo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Nadam se da su prepoznali našu želju i da će doći na stadion u velikom broju. Svojom igrom i ponašanjem moramo da vratimo poverenje i publiku na stadion. To ne dolazi preko noći i lagano. Nadam se da ćemo dobrim rezultatima napuniti stadion, a ova utakmica za dva dana je za nas najvažnija – rekao je Ivanović.