Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je da njegova ekipa neće pasti u euforiju posle današnje pobede nad Austrijom i serije dobrih rezultata.

-Ima još mnogo da se igra, sedam utakmica, još bodova da se dobije i izgubi. Važno nam je da vraćamo samopouzdanje, da smo vratili publiku. Nećemo da padamo u euforiju, daleko smo od Rusije, ali smo na dobrom putu – rekao je Muslin na konferenciji za novinare posle utakmice.

Srbija je pobedila Austriju u Beogradu sa 3:1 i posle tri kola je prva na tabeli Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa sedam bodova.

Povezana vest:  Roma pobedila Đenovu, Atalanta ubedljiva

-Pobeda je potpuno zaslužena, imali smo više šansi, a Austrija je drugi gol dala iz ofsajda, ali to su greške koje se dešavaju u fudbalu. Ne igramo loše, iako može bolje i sigurnije. Tek smo počeli da radimo. Utakmica je bila bolja nego prošla, sa najjačim protivnikom u grupi – kazao je Muslin.

Levi bek Aleksandar Kolarov zbog žutih kartona neće igrati narednu utakmicu, u kojoj će se posle tri meča suspenzije vratiti Nemanja Matić.

Povezana vest:  Nastavlja se Super liga, derbi u centru pažnje devetog kola

-Kontinuitet je veoma važan. Vels, Irska i Austrija dugo imaju istog selektora i stalno igraju zajedno. Problem je što ćemo svaku utakmicu menjati igrače. Sistem je važan, u njemu svako ima svoje mesto – rekao je Muslin.

Selektor nije zamerio Stefanu Mitroviću zbog greške kod prvog gola Austrije i za njega je rekao da je „igrao na visokom nivou“, dok na Jagoša Vukovića nije mogao da računa zbog problema sa petom.

Povezana vest:  Ibrahimović: Moje golove je teško kopirati

On je naveo da mu je posebno drago zbog dvostrukog strelca Aleksandra Mitrovića.

-Gledamo tim, a uvek neki pojedinac reši. Ovog puta je to bio Dušan Tadić, a posebno mi je drago zbog Mitrovića, koji je mnogo kritikovan. Nije važno ko daje golove, već kako igramo i rezultat – rekao je Muslin.

Reprezentacija Srbije će narednu utakmicu igrati 12. novembra protiv Velsa u Kardifu.