harry redknappHeri Redknap: Naravno da bih voleo da preuzmem Englesku

 

 

Menadžer londonskog Totenhema, Heri Redknap, bio je kandidat za preuzimanje klupe engleske fudbalske reprezentacije pre tri godine. Na isto mesto guraju ga mediji koji na „giljotinu“ usmeravaju Fabija Kapela.

 

Italijan nije ispunio misiju na klupi Engleza na ovom Svetskom prvenstvu. Poraz od 4-1 u osmini finala, i to od Nemačke, teško je oprostiv u zemlji koja je izmislila fudbal, pa ne čudi što se traže Kapelovi naslednici.

Povezana vest:  Milić i Boaći za pobedu Zvezde u Čačku

 

Jedan od njih je i trener Totenhema Heri Redknap, koji je sam uputio apel Engleskom fudbalskom savezu da zadrži Kapella do isteka ugovora 2012. godine.

Ipak, rekao je: – Englez sam, a ko ne bi voleo da vodi Englesku. Takav sunarodnik ne postoji, bilo da je reč o meni, Royu Hodgsonu (Fulham) ili Samu Allardyceu (Blakburn). Reč je o domovini, a takav se posao ne odbija.

 

-Možete li zamisliti da Englez vodi Italijane? To se ne događa. U Nemačkoj je ista stvar, imaju domaćeg selektora. A, nas su vodila dvojica strana, Kapelo i Erikson. – nastavio je Redknap.

Povezana vest:  Zoran Tošić strelac za CSKA protiv Spartaka

 

-Kada Kapelo napokon ode, za četiri godine ili kad već, pa nije da nemamo mladog stručnjaka ili nekog domaćeg. Moramo na klupi Engleske imati Engleza. Ne govorim o selektoru Škotu ili Ircu, već Englezu. To je zemlja iz koje smo, to je naša zemlja. Moramo takvog da stvorimo, a budimo i iskreni. Taj ne može da napravi gore rezultate od ovih koje su ostvarili Kapelo ili Erikson. Treba i naglasiti da su igrači podbacili. Ništa na Svetskom prvenstvu nije štimalo. Mislili smo da je ovo naša velika šansa, najveća od 1966. kada smo osvojili Mundijal. Ostalo je ogromno razočarenje – istakao je menadžer Totenhema.

Povezana vest:  Sent Etjen brojao do četiri protiv Nansija

 

-Protiv SAD-a smo bili prosečni, protiv Alžira odvratno loši. Protiv Slovenije smo izgledali bolje, ali kako su samo oni bili jadni. Bili bi srećni i da izbore ostanak u Championshipu – rekao je na kraju Redknap.