kaka_reprezentacijaSP JUŽNA AFRIKA
Kaka tvrdi da sudije imaju „pik na njega“
Slavni brazilski reprezentativac Kaka navikao je javnost na golove ili asistencije, ali na Mundijalu u Južnoafričkoj Republici obeležavaju ga kartoni.
U meču protiv Obale Slonovače, u 2. kolu G grupe (3-1 za Brazil), Kaka je dobio svoj prvi crveni karton u karijeri u dresu brazilske ekipe, a ukupno treći u karijeri. Prva dva isključenja zaradio je još u mladim danima, dok je igrao za Sao Paulo.
U utakmici protiv Obale Slonovače Kaka je prvi žuti karton dobio u 85. minuti, a onda samo tri minuta kasnije i drugi, isključujući, iako neopravdano, nakon navodnog udaranja laktom Kadera Keite, budući da je Keita lagani kontakt uveliko preuveličao i valjao se po travi, a posle isključenja Brazilca ponovo je živahno trčkarao terenom. Kaka je kasnije konstatovao da je „čak i njegova baka bila ljuta na sudiju zbog tog crvenog kartona“.
Realov fudbaler propustio je zato dvoboj 3. kola protiv Portugala (0-0), a vratio se u prvi sastav u susretu osmine finala protiv Čilea, u kojem je Brazil uverljivo slavio s 3-0. ALi, Kaka se opet našao u sudijskom notesu. Sudio je Englez Hauard Veb, koji je Kaku javno opomenuo zbog prekršaja nad Islom u 30. minutu.
Utisak je da se žuti karton bio prestrogo dosuđen, a Kaka je opet ljut i nezadovoljan…
-Bio je to sasvim normalni prekršaj. I prvi koji sam uopšte napravio na utakmici. Ne znam, zašto su na ovom prvenstvu sudije toliko ‘zainteresovane’ za mene. Brine me taj karton, jer bih u slučaju još jednog opet morao da pauziram – izjavio je Kaka.
O istom problemu je govorio i brazilski selektor Karlos Dunga.
-Zaista se radi o problemu. Ne želim da mi Kaka opet bude suspendovan. Kažnjavaju se tehnički potkovani igrači, a oni koji zaista prave grublje prekršaje ostaju nekažnjeni. Takav trend prisutan je već od 1. Kola – kritikuje sudijske kriterijume Dunga.
Inače, Kaka je rekao ponešto i o igri koju je Brazil ponudio u 3-0 trijumfu protiv Čilea.
-Igrali smo na veoma visokom nivou, bili smo bolji tim. Kreirali smo mnogo šansi, vidi se jedan trend napretka u našoj igri.
Sledeći protivnik „seleçau“ u četvrtfinalu biće reprezentacija Holandije.
-Tehnički su vrlo moćni, individualno i kolektivno. Oni igraju fudbal, ali puste i vas da igrate. To je utakmica koju svaki igrač želi da igra, a svaki navijač da gleda – najavljuje spektakl Realova zvezda.
Povezana vest:  Partizan izbio na čelo srpskog prvenstva, evrogol Klea