Kompanija Najki i fudbalski klub Čelsi potpisali su sponzorski ugovor, što je „najveći komercijalni ugovor“ u istoriji tog londonskog kluba, saopšteno je danas. Kako je saopšteno na sajtu Čelsija, Najki će od sledeće sezone snabdevati klub sportskom opremom, proizvodiće dresove za prvi tim, žensku ekipu i mladi tim Čelsija.

Čelsi nije naveo detalje, već samo da se radi o „najvećem komercijalnom ugovoru“ u klupskoj istoriji. Britanski mediji spekulišu da je ugovor vredan oko 75 miliona evra po sezoni.

Povezana vest:  Partizan: Pantić sutra na snimanju

Čelsi je prošle godine otkupio ugovor od Adidasa, koji ga je od 2013. godine snabdevao opremom. Londonski klub je 2013. godine potpisao desetogodišnji ugovor sa Adidasom.

-Ovo je neverovatno uzbudljiv i važan posao za klub. Kao i Čelsi, Najki je poznat širom sveta po svojoj izvrsnosti i inovacijama i radujemo se saradnji. Sigurni smo da će to biti uspešno partnerstvo. Verujemo da će Najki biti u mogućnosti da podrži naš rast na novim tržištima, kao i da će nam pomoći da održimo naše mesto medju elitnim svetskim fudbalskim klubovima – rekla je direktorka Čelsija Marina Granovskaja.

Povezana vest:  Partizan pobedio Javor, gol Sume