edin_dzekoMančester Siti ulaže 100 miliona funti u Džeku, Turea i Silvu

 

Mančester Siti uložiće skoro 100 miliona funti u dovođenje tri pojačanja, bosanskog fudbalera Edina Džeke, repreyentativca Obale Slonovače koji je juče najavio odlazak iz Barselone – Jaya Turea i Španca Davida Silve, tvrde novinari danas engleskog lista Mirror.

Najskuplji od trojice spomenutih trebao bi da bude prvi strelac Bundeslige u prošloj sezoni Edin Džeko, za koga bi Siti Volfsburgu trebao da plati 36 miliona funti.

Povezana vest:  Vojvodina prvi finalista Kupa Srbije

Za veznog igrača Valensije Davida Silvu Mančester Sitija će, procenjuje se, izdvojiti oko 30 miliona funti, dok bi najjeftiniji trebao da bude defenzivni vezni igrač Barselone Jaja Ture. On bi koštao „samo“ 28 miliona funti, a trenutno je, navodi Mirror, i najbliži dolasku na Eastlands.

Istovremeno, bogati arapski vlasnici Sitija će, po svemu sudeći, odustati od trke za engleskim reprezentativcem Džejmesom Milnerom za koga Aston Vila traži preveliku odštetu (oko 28 miliona funti). U klubu s Eastlandsa očigledno Milnera ne smatraju toliko vrednim, a mogli bi da se upuste u kupovinu samo ako Vila u međuvremenu smanji cenu.

Povezana vest:  Vijali želi Ančelotija na klupi Italije