Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas da je pred njegovom ekipom ozbiljan i težak zadatak protiv Norveške u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo.

-Ne bih voleo da se to protumači na način da je sve gotovo, naprotiv. Pred nama je ozbiljan i težak zadatak i moramo da mu pristupimo maksimalno odgovorno kako bi ostvarili cilj a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Naravno, bolje za rivala da imamo Norvešku nego Španiju, ali činjenica da ćemo revanš igrati na veštačkoj travi, za nas neuobičajene uslove, predstavlja dodatnu meru opreza – rekao je Sivić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Povezana vest:  Bez pobednika u duelu Liverpula i Čelsija

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije će u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj igrati protiv Norveške, odlučeno je danas žrebom u Nionu. Prvi meč baraža na programu je 11. novembra u Srbiji, dok je revanš četiri dana kasnije u Norveškoj.

-Od ovog trenutka počele su pripreme za dvomeč sa Norveškom i bićemo maksimalano posvećeni kako bismo ostvarili ono što po kvalitetu zaslužujemo, plasman među najbolje mlade selekcije i Evropi – rekao je Sivić.

Povezana vest:  Izbori u Barseloni zakazani za 13. jun

U drugom meču baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo sastaće se reprezentacije Španije i Austrije.

Plasman na Evrpsko prvenstvo obezbedili su Češka, Danska, Engleska, Makedonija, Nemačka, Italija, Portugal, Slovačka, Švedska i domaćin Poljska. Evropsko prvenstvo održaće se od 16. do 30. juna 2017. godine.