robin_van_persi_holandijaSP JUŽNA AFRIKA

 

Van Persi ljut na sebe zbog slabog učinka

 

Fudbalski reprezentativac Holandije Robin van Persi rekao je danas da je ljut što nije postigao više golova na Svetskom prvenstvu, ali da je uveren da će uskoro početi da pogađa mrežu.

Pre početka Mundijala napadač Arsenala smatrao se kandidatom za najboljeg strelca turnira, ali je na četiri utakmice u Južnoj Africi postigao samo jedan gol.

Povezana vest:  Partizan bolji od Radnika u Surdulici

-Ne postižem golove i to me izjeda – kao i svakog napadača. U nekoliko navrata sam imao male šanse… Samo želim da postižem golove – rekao je Van Persi.

Holandija je u ponedeljak u osmini finala pobedila Slovačku sa 2:1 i plasirala se među osam najboljih ekipa na svetu. Van Persi je bio ljut na selektora Berta van Marvajka što ga je zamenio u 80. minutu.

-Želeo sam da završim utakmicu. Video sam da su protivnici krenuli da napadaju, bilo je mnogo praznog prostora na terenu i to sam želeo da iskoristim, pa sam bio šokiran kada sam video da moram da izađem iz igre – rekao je on.

Povezana vest:  Rumenige: Isplatili smo stadion 16 godina pre roka

Selektor Holandije je rekao da se nije sukobio sa napadačem.

-Rukovali smo se, shvatio sam da je razočaran i to nije loše. Svi žele da odigraju celu utakmicu – rekao je on.

Holandija će u četvrtfinalu igrati protiv Brazila, koji je sinoć pobedio Čile sa 3:0.

Van Persi se prošlog meseca vratio u reprezentaciju posle šestomesečne pauze zbog povrede desnog članka koju je zadobio na utakmici protiv Italije u novembru. On je postigao četiri gola na tri pripremna meča pre početka Mundijala.

Povezana vest:  Raul Albiol polomio jagodičnu kost

-Dajem sve od sebe, ne mogu više od toga. Očajno želim da postignem gol i asistiram, ali ne ide -rekao je Van Persi.