nemci_slavljeSP JUŽNA AFRIKA

 

Nemački reprezentativci strahuju od Mesija

 

Fudbalski reprezentativci Nemačke uoči predstojeće četvrtfinalne utakmice na Svetskom prvenstvu protiv Argentine najviše strahuju od Lionela Mesija.

Reprezentativac Nemačke Sami Kedira rekao je da se „najbolji igrač sveta“ samo timskom igrom može sprečiti da pokaže kvalitet. Nemačka i Argentina u subotu od 16 sati u Kejptaunu igraju četvrtfinalnu utakmicu Svetskog prvenstva.

-Ne možemo da ga ‘zatvorimo’ celu utakmicu, već zajedničkim snagama da pokušamo da ga zadržimo – rekao je Kedira.

Mesi još nije postigao gol na Mundijalu, ali je u nekoliko navrata asistirao saigračima.

Povezana vest:  Roma: Kastan ide na operaciju mozga

Kedira je ove sezone igrao protiv Mesija, kada su se u Ligi šampiona sastali Štutgart i Barselona. Mesi je tada postigao dva gola i asistirao kod još jednog pogotka u pobedi Barselone od 4:0.

Napadač Nemačke Miroslav Kloze, koji će protiv Argentine odigrati 100. utakmicu za nacionalni tim, rekao je da su obe ekipe promenile sastav od utakmice u četvrtfinalu na prethodnom Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, kada su „panceri“ slavili posle penala sa 4:2.

-Možda će želeti da nam se osvete za 2006. godinu, ali sada su to drugačiji timovi. Ako bi se gledalo po imenima – Argentina je bolja. Ali, važno je ono što se događa na terenu – rekao je Kloze.

Povezana vest:  Simo Krunić: Jagodina se ne plaši BSK-a

Kloze je na Mundijalu u Južnoj Africi postigao dva gola i ukupno sa 12 pogodaka se izjednačio na četvrtom mestu liste strelaca na svetskim prvenstvima sa legendarnim Peleom.

Nemačka je drugi najmlađi tim na šampionatu, a Kloze smatra da bi ravnoteža u timu između mladih i iskusnih igrača mogla „pancerima“ da donese uspeh protiv Argentine.

-Imamo dobro izbalansiran tim, imamo kvalitet da pobedimo Argentinu – rekao je 32-godišnji Kloze, koji je najstariji član reprezentacije.

Povezana vest:  Omladinci Srbije pobedili Izrael

Najbolji strelac Nemačke na šampionatu, Tomas Miler sa tri gola, smatra da Argentina ima nedostatke u odbrani koje bi njegov tim trebalo da iskoristi.

-Napad Argentine je jedan od najboljih na svetu, ali imaju poteškoća u odbrani, što smo videli protiv Meksika. Moramo da verujemo u sebe, složni smo i odlučni da prevaziđemo sve teškoće – rekao je Miler.

Argentina i Nemačka su u martu igrale prijateljsku utakmicu, kada su „gaučosi“ pobedili sa 1:0, golom Gonsala Iguaina.