Fudbaleri Mančester sitija odigrali su danas na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Evertona, u utakmici osmog kola Premijer lige, dok je Arsenal kao domaćin pobedio Svonsi i izjednačio se po broju bodova s prvoplasiranim Sitijem.

Everton je poveo protiv Sitija u 64. minutu golom Romelua Lukakua, a bod ekipi Pepa Gvardiole doneo je Duran Nolito u 72. minutu, samo minut pošto je ušao na teren. Golman Evertona Martin Stekelenburg odbranio je dva penala. Prvi put sa 11 metara šutirao je Kevin de Brujne u 43. minutu, a posle njega pokušao je Serhio Aguero u 70. minutu.

Siti je tako posle šest uzastopnih pobeda u prvenstvu vezao dve utakmice bez pobede, pošto je u prošlom kolu izgubio od Totenhema (0:2). Mančester siti je prvi na tabeli sa 19 bodova, a Everton, koji je u poslednje tri utakmice bez pobede, od kojih ima dva vezana remija, zauzima šesto mesto na tabeli sa 15 bodova.

Povezana vest:  Iz Pretorije - konferencija za medije selektora Antića

Fudbaleri Arsenala pobedili su u Londonu Svonsi sa 3:2, ostvarili šestu uzastopnu pobedu u prvenstvu i popeli se na drugo mesto na tabeli sa istim brojem bodova kao prvoplasirani Mančester siti. Dvostruki strelac u timu Arsenala bio je Teo Volkot, koji je postigao golove u 26. i 33. minutu, a gol je postigao i Mesut Ozil u 57. minutu. Golove za gostujući tim postigli su Gilfi Sigurdson u 38. minutu i Borha Baston u 66.

Povezana vest:  Vijera: Ibrahimović je jedan od najboljih na svetu

Arsenal je drugi na tabeli sa 19 bodova, koliko ima i Siti, a Svonsi, koji je pretrpeo četvrti uzastopni poraz, zauzima 18. mesto sa četiri boda. Svonsi je danas prvi put sa klupe predvodio novi trener Bob Bredli.

Fudbaleri Stouka pobedili su na svom terenu Sanderlend sa 2:0 i ostvarili prvu pobedu u prvenstvu. Oba gola postigao Džo Alen, u osmom minutu i prvom minutu sudijske nadoknade vremena prvog poluvremena. On je tako postigao četiri gola u poslednje tri utakmice.

Povezana vest:  Kedira potpisao petogodišnji ugovor sa Real Madridom

Stouk je izašao iz zone ispadanja, zauzima 16. mesto na tabeli sa šest bodova, a Sanderlend je poslednji sa dva boda.

Bornmut je na svom terenu pobedio Hal sa 6:1, dok je Totenhem u završnici utakmice protiv Vest Bromviča izbegao prvi poraz u sezoni, pošto je izjednačio u 89. minutu golom Dele Alija. Sedam minuta pre toga domaći su poveli preko Nasera Čadlija.

Ranije danas Čelsi je na Stamford Bridžu pobedio šampiona Premijer lige Lester sa 3:0.

Kasnije danas igraju Kristal Palas i Vest Hem.