Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da se plašio i poraza tokom današnje utakmice sa Čukaričkim, ali da je najvažnije da su njegovi fudbaleri pobedili.

-Bili smo blizu da ne pobedimo, čak sam se plašio i da ne izgubimo jer obično protivnik kažnjava kada promašujete. Najvažnije je da smo osvojili tri boda – rekao je Božović novinarima posle utakmice.

Zvezda je na svom stadionu uz mnogo problema pobedila Čukarički sa 3:1, tako da će i posle 12. kola ostati lider na tabeli Super lige s 31 bodom.

Božović je kazao da utakmice koje dolaze posle reprezentativne pauze „uvek padaju dosta teško“ i istakao da je današnji meč „bio mnogo brži od nivoa ove lige“.

Povezana vest:  Crvena Zvezda u Budvi i Trebinju

Upitan da li će kritikovati svoje igrače zbog velikog broja propuštenih izglednih šansi nakon vodećeg gola, Božović je rekao da su svi oni imali najbolje namere i uradili najbolje što je moglo.

-Da ih kritikujem što na svakoj utakmici dajemo po tri-četiri gola? Uopšte nemam nameru – odgovorio je trener Zvezde.

On je naveo da je Čukarički „60-ak minuta izvanredno parirao“, da njegova ekipa u tom periodu nije imala izgledne šanse, a da je fenomenalnim golom Lukasa Pjasentina kažnjena za promašaje.

Povezana vest:  Savićević: Vučinić u krizi jer mora da igra odbranu

Kada je reč o Ugu Vijeiri, koji je ušao u igru tek u 85. minutu, Božović je rekao da portugalski napadač 10 dana nije trenirao i da ga je bilo „strah“ da ga pusti više da igra.

Trener Čukaričkog Gordan Petrić rekao je da je Zvezda pokazala da ima talentovanu, takmičarsku ekipu.

-Zvezda ima talentovanu ekipu, koja zna da se takmiči. Imali smo svoj plan, koji smo uspeli da realizujemo, a to je da napravimo balans na sreidni terena, gde mislim da su najjači. Golovi su padali iz individualnih grešaka – rekao je Petrić.

Povezana vest:  Valdes: Došao je trenutak da se oprostim sa klubom

Petrić je naveo da ga raduje pomak u igri njegovih fudbalera, ali ne i način na koji primaju golove.

-Raduje me to da se vidi pomak kod igrača Čukaričkog. Ne raduje me to što primamo golove one koje ne bismo smeli da pitamo. Još nismo postali takmičarska ekipa – kazao je trener kluba sa Banovog brda.

Zvezda će u sledećem kolu gostovati Spartaku u Subotici, dok će Čukarički na Banovom brdu dočekati ekipu Metalca.