Fudbalski klub Olimpik iz Marseja zvanično je danas prodat američkom biznismenu Frenku Mekortu, sa kojim je u Parizu potpisan kupoprodajni ugovor, saopšteno je iz pres službe novog vlasnika kluba. Mekortovo preuzimanje kluba i dolazak Žak-Anrija Eroa za novog predsednika označiće početak nove faze i kraj vladavine porodice Luis-Drajfus, koja je vodila klub poslednjih 20 godina.

Povezana vest:  Reprezentacija Crne Gore može da bude i diskvalifikovana

Pregovori sada već bivše vlasnice Margarite Luis-Drajfus i Mekortovih zastupnika odvijali su se u njujorškoj advokatskoj kancelariji Saliven i Kromvel, u blizini Šanzelizea, preneo je list Provans (Le Provence). Istovremeno, novi predsednik kluba, biznismen Žak-Anri Ero, preuzeo je dužnost u trening centru Olimpika.

Posle potpisivanja ugovora u Parizu, Ero je otputovao u Marsej, gde se sastao sa zaposlenima u klubu i igračima. Prioritet Mekorta i Eroa biće pojačanje strukture kluba, imenovanje novog sportskog direktora i direktora za finansije i marketing.

Povezana vest:  BRAZILSKA SERIA A, Fluminense prestigao Korintijans na vrhu, het-trik Nejmara

Na sportskom planu, Mekort bi mogao pokušati da na zimu „ponudi“ transfer nekog od prestižnih igrača i odredi novog trenera za sledeću sezonu.