Šampion Evrope Real ubedljivo je savladao u Madridu ekipu Legije sa 5:1 (3:1) u trećem kolu F grupe Lige šampiona. Poljaci su se predstavili u solidnom svetlu, posebno Miroslav Radović koji je iskoristio penal napravljen nad njim, ali nisu uspeli da izbegnu „petardu“ na Santijago Bernabeuu.

Real je ostavio osmi uzastopni trijumf na svom terenu i postavio rekord Lige šampiona, a u strelce su se redom upisivali Geret Bejl, Marko Asensio, Lukas Vaskez i Alvaro Morata, dok je Kristijano Ronaldo asistirao.

Borusija iz Dortmunda nastavlja da prati „kraljeviće“, posle pobede u Lisabonu protiv Sportinga 2:1 (za domaći tim do 65. minuta igrao Lazar Marković). CSKA je u Moskvi bio na korak od trijumfa nad Monakom, ali je u finišu ispustio tri boda. Zoran Tošić je bio zapažen i njemu idu velike zasluge za jedini gol Moskovljana jer je posle njegovog šuta Lasina Traore pretvorio odbitak u gol.

Povezana vest:  Sabatini: De Rosi vredi 100 miliona evra

Juventus se „provukao“ u Lionu i slavio pogotkom Huana Kvadrada, iako je imao 40 minuta igrača manje zbog isključenja Lemine.

Velike zasluge za tri boda ima sjajni golman Đanluiđi Bufon pošto je odbranio penal Aleksandru Lakazetu. U okviru H grupe Sevilji je gol Samira Nasrija bio dovoljan za pobedu na Maksimiru protiv Dinama.

Fudbaleri Lestera zadržali su maksimalan učinak zahvaljujući Rijadu Marezu koji je odlučio meč sa Kopenhagenom, dok je Porto posle fantastičnog preokreta u nadoknadi vremena slavio u Brižu 2:1.

Rezultati i strelci:

E grupa:

CSKA Moskva – Monako 1:1 (Traore 34 – Silva 87)

Bajer Leverkuzen – Totenhem 0:0

Tabela: Monako 4, Totenhem 4, CSKA 2, Bajer 2.

F grupa:

Sporting – Borusija Dortmund 1:2 (Cezar 67 – Abumejang 9, Vajgl 43)

Real – Legija 5:1 (Bejl 16, Jodlovijec 20 autogol, Asensio 37, Vaskez 68, Morata 85 – Radović 22 penal)

Tabela: Real 7, Borusija 7, Sporting 3, Legija 0.

G grupa:

Lester – Kopenhagen 1:0 (Marez 40)

Klub Briž – Porto 1:2 (Vosen 12 – Lajun 68, Silva 90+3 penal)

Tabela: Lester 9, Kopenhagen 4, Porto 4, Klub Briž 0.

H grupa:

Dinamo Zagreb – Sevilja 0:1 (Nasri 37)

Lion – Juventus 0:1 (Kvadrado 76)

Tabela: Juventus 7, Sevilja 7, Lion 3, Dinamo Zagreb 0.