Fudbaleri Spartaka i Crvene zvezde odigrali su danas u Subotici nerešeno 1:1 u utakmici 13. kola Super lige Srbije.

Zvezda je, posle drugog remija od početka sezone, i dalje prva na tabeli sa 32 boda, dok je Spartak sedmi sa 18.

Crveno-beli su poveli u 37. minutu autogolom Aleksandra Radovanovića, a izjednačio je, takodje, autogolom Marko Petković.

Fudbaleri Spartaka i Zvezde odigrali su vrlo sadržajno prvo poluvreme, bilo je prilika na obe strane, a crveno-beli su uspeli da iskoriste jednu.

Povezana vest:  Nikolić: Nisam u ratu sa sudijama

Domaća ekipa je bolje počela meč, ali je Zvezda sredinom prvog dela igre preuzela kontrolu igre. U tim momentima je Marko Poletanović dva puta bio u prilici da zatrese mrežu Spartaka.

Izabranici Miodraga Božovića su do prednosti stigli u 37. minutu, a strelac je bio igrač domaćih Radovanović. Dušan Anđelković je centrirao s leve strane, loptu je čekao Predrag Sikimić, ali se ispred njega intervenisao Radovanović i poslao loptu u svoju mrežu.

Povezana vest:  Arauho želi trofeje s Crvenom zvezdom

Obe ekipe su i istom ritmu počele i drugo poluvreme, a prvi su do gola mogli igrači Spartaka, odnosno Ognjen Mudrinski, ali je njegov udarac glavom odbranio Filip Manojlović.

Spartak je, ipak, stigao do izjednačenja u 64. minutu autogolom Petkovića. Posle kornera Spartaka napravila se velika gužva u kaznenom prostoru, a Petković je nespretno reagovao i poslao loptu i poslao je u mrežu.

Zvezda je u finišu meča na sve načine pokušala da stigne do gola i pobede, ali su fudbaleri Spartaka uspeli da se odbrane.

Povezana vest:  Porodica Glejzer grca u dugovima

Spartak u narednom kolu gostuje Metalcu, dok Zvezda dočekuje Rad.

Fudbaleri Radnika iz Surdulice pobedili su u gostima ekipu Bačke sa 2:0. Strelac jedinog gola bio je Nikola Radović u 41. minutu.

Radnik je deveti na tabeli domaćeg takmičenja sa 15 bodova, dok je Bačka na 13. mestu sa pet bodova manje.