milovan_rajevac_ganaSP JUŽNA AFRIKA

Igrači Gane umeju da se bore sa pritiskom

 

Selektor fudbalske reprezentacije Gane Milovan Rajevac rekao je danas da njegov tim neće podleći pritisku zbog mogućnosti da postane prva afrička ekipa koja se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva.

Selekcija Gane u petak u Johanesburgu igra protiv Urugvaja polufinalnu utakmicu Mundijala u Južnoj Africi.

-Ne razmišljamo o pritisku. Početkom godine igrali smo u završnici Afričkog kupa nacija, tako da umemo da se nosimo sa pritiskom na velikim takmičenjima. Srećni smo što smo uopšte i došli u ovu situaciju – rekao je Rajevac za sajt Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Povezana vest:  Kompani: Mančester siti se ne plaši Barselone

Srpski stručnjak naveo je da će Gana u četvrtfinalu igrati rasterećeno.

-Nemamo nikakvu obavezu ili imperativ, ali želimo da iskoristimo ovu priliku i uđemo u istoriju. U ekipi ima dosta novih igrača, ali svi su puni samopouzdanja i svesni sopstvenih kvaliteta. Idemo korak po korak, uvek dajemo sve od sebe i nadamo se najbolje – kazao je Rajevac.

Povezana vest:  Stojanović: Ne smemo da gubimo glavu, važno je strpljenje

Selektor Gane rekao je i da neće menjati taktiku u utakmici protiv Urugvaja.

-Oni su do sada igrali odlično. Skoro svi fudbaleri Urugvaja igraju u evropskim ligama. Imaju odlično napadača Dijega Forlana. Ipak, nećemo menjati stil igre koji nas je doveo do četvrtfinala. Pokušaćemo da iskoristimo sve slabosti Urugvaja – poručio je Rajevac.

Povezana vest:  Fudbalski svet odaje poštu Mandeli

Bivši trener novosadske Vojvodine i čačanskog Borca dodao je da je ponosan na ono što je uradio u poslednje dve godine u Gani.

-Kada sam preuzeo reprezentaciju, znao sam da me čeka mnogo posla. Sada su stili rezultati tog rada. Veoma sam ponosan na sve što sam uradio u poslednje dve godine – zaključio je Rajevac.