Fudbaleri Mančester sitija prekinuli su seriju od tri utakmice bez pobede u Premijer ligi, pošto su danas u gostima pobedili Vest Bromvič sa 4:0, u 10. kolu takmičenja.

U ostalim utakmicama, Mančester junajted je kod kuće odigrao 0:0 sa Barnlijem i tako odigrao i svoju četvrtu utakmicu bez pobede u Premijer ligi.

Siti je bio bez pobede u ukupno šest mečeva kad se uračunaju i Liga šampiona i Liga kup, a tu agoniju prekinuo je danas. Serhio Aguero je dao dva gola u prvom poluvremenu, a Ilkaj Gundogan je dodao još dva u drugom zapečatio sudbinu VBA.

Povezana vest:  Poništen crveni karton Kajlu Notonu

„Građani“ sada imaju isti broj bodova kao i Arsenal, koji je ranije danas pobedio Sanderlend 4:1, ali i nešto bolju gol-razliku, odnosno primili su gol manje.

Na prvo mesto kasnije danas teorijski može da dodje Liverpul ako savlada Kristal Palas u gostima. „Crveni“ imaju tri boda manje od Sitija i Arsenala, ali imaju sličnu gol razliku.

Siti ima 23:9, Arsenal 23:10, a Liverpul 20:11, tako da bi pobedom sa pet golova razlike došao na prvo mesto.

Povezana vest:  Rafael van der Vart: S Totenhemom se sve dogodilo tako brzo

Mančester junajtedu i dalje ne ide u Premijer ligi, iako beleži pobede u Ligi Evropa i Liga kupu. „Djavoli“ su danas protiv Barnlija kod kuće imali više od 70 odsto poseda lopte, stvarali šanse, pogadjali stative i prečke, ali nisu uspeli da savladaju golmana Toma Hitona. Domaći tim je od 68. minuta ostao sa desetoricom na terenu, jer je Ander Erera dobio drugi žuti karton.

Junajted je sada pao na osmo mesto tabele, pošto je Votford danas pobedio Hal 1:0 i tako pretekao „djavole“ na tabeli. Ta dva tima imaju po 15 bodova, baš kao i Everton, koji sutra igra protiv Vest Hema svoj meč 10. kola.

Povezana vest:  Tijago još godinu dana u Atletiku

Hal je tim porazom došao u zonu ispadanja, odakle je pobegao Midlsbro, koji je posle sedam mečeva konačno trijumfovao, pošto je kod kuće savladao Bornmut sa 2:0.

Lester je osvojio bod u Londonu protiv Totenhema, pošto je taj meč završen 1:1.