Najbolji strelac u istoriji fudbalske reprezentacije Nemačke Miroslav Kloze saopštio je danas da je završio karijeru i da će raditi u stručnom štabu selektora Joahima Leva.

Kloze je na kraju sezone, po isteku ugovora napustio Lacio, a prethodnih meseci mediji su spekulisali da će otići u jedan od američkh klubova, ili bivši klub Kajzerslautern. On je umesto toga, po savetu selektora Leva, odlučio da pohadja školu za trenere, i radiće u reprezentaciji Nemačke, saopšteno je na sajtu Fudbalskog saveza Nemačke.

Povezana vest:  Šalke nadigrao Hanover, pobeda Augzburga

Kloze je odigrao 137 utakmica za reprezentaciju i postigao 71 gol i najbolji je strelac državnog tima. Takodje, tridesetosmogodišnji Kloze je i najbolji strelac svetskih prvenstava sa 16 golova. On je sa Nemačkom osvojio Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, jednom je igrao u finalu (2002) i osvojio je dva treća mesta (2006 i 2010).

-Imao sam mnogo uspeha sa državnim timom. To je bilo sjajno i nezaboravno. Zbog toga sam srećan što sam se vratio u Savez. Zahvalan sam Jogiju Levu i Hansiju Fliku što su mi ponudli ovu priliku – rekao je Kloze.

Povezana vest:  Janković: Igrači imaju ogromnu želju da odigraju dobro

On je karijeru počeo u Homburgu 1998. godine, a igrao je još za Kajzerslautern, Verder, Bajern i Lacio. Najviše uspeha imao je sa Bajernom, sa kojim je osvojio dve titule i dva Kupa.