Srpski fudbaler Nemanja Maksimović rekao je danas da mlada reprezentacija ima kvalitet da se plasira na Evropsko prvenstvo i istakao da je najvažnije da Srbija u prvom meču baraža protiv Norveške ne primi gol.

-Nisam imao prilike još da pogledam utakmice norveške reprezentacije, ali nema sumnje da se radi o veoma kvalitetnom protivniku. Čim su stigli do baraža nema sumnje da su ozbiljna selekcija… Svaka baraž utakmica je teška, prvu igramo kod kuće i najvažnije će biti da u tom duelu ne primimo gol. Nadam se da ćemo izboriti plasman na EP, jer po kvalitetu to svakako zaslužujemo – rekao je Maksimović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Mlada reprezentacija Srbije će 11. novembra dočekati Norvešku na stadionu Partizana u prvoj utakmici baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2017. u Poljskoj. Revanš utakmica igraće 15. novembra u Norveškoj.

Povezana vest:  Krstajić: Mogu da kažem da smo dobro igrali, ali ostaje gorak ukus

-Svi igrači su motivisani i spremni da odigraju najbolje što mogu. Ovu generaciju krasi sjajna atmosfera, veliko drugarstvo i što je najvažnije pobednički mentalitet. To se možda najbolje videlo u duelu sa Ircima u Vaterfordu. Gubili smo 1:0, promašili smo penal, ali smo ipak smogli snage da preokrenemo rezultat i dodjemo do važne pobede – rekao je Maksimović.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Senderos propušta takmičenje po grupama

-Mnogo igrača u našem timu igralo je velike utakmice i zato mislim da pritisak zbog važnosti mečeva sa Norvežanima za nas ne bi trebalo da predstavlja problem – dodao je igrač Astane.

Maksimović je sa selekcijom Srbije do 19 godina osvojio titulu prvaka Evrope 2013. i zlatnu medalju na šampionatu sveta za igrače do 20 godina 2015. Više od godinu dana prošlo je od osvajanja titule svetskih šampiona Novom Zelandu i Maksimovićevog odlučujućeg gola Brazilcima u finalu, a on, kako je naveo, još nije svestan kakav je uspeh postigla ta ekipa.

Povezana vest:  Alegri: Real je favorit u finalu Lige šampiona

-Stalno dolaze nove utakmice, novi izazovi i nije bilo mnogo slobodnog vremena da se sve to slegne i da o tome dobro razmislim. Možda sada kada završim sezonu u Kazahstanu i dodjem u Srbiju uspem konačno da sagledam sve to. Nekoliko puta sam gledao snimke tih utakmica, ne samo finalne, već i ostalih jer svaki taj meč je poseban na svoj način. To budi zaista sjajne emocije, a ponos svakako preovladava – rekao je Maksimović.