Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je njegova ekipa pobedila „najbolji tim na svetu“ – Barselonu, i da mu je ta pobeda važna pošto tek četiri meseca radi u engleskom klubu. Mančester siti je sinoć pobedio Barselonu sa 3:1 u četvrtom kolu Lige šampiona i došao na korak od plasmana u osminu finala najelitnijeg evropskog takmičenja.

Barselona je povela golom Lionela Mesija, a Siti je pobedio zajhvaljujući dvostrukom strelcu Ilkaju Gundoganu i golom Kevina De Brujnea iz slobodnog udarca.

-S obzirom da radim sa ekipom kratko vreme, a igrali smo protiv najboljeg tima na svetu, ova pobeda je veoma važna. Sada moramo da pobedimo samo još jednu utakmicu. Izjednačujući gol je promenio naše raspoloženje, igrači su shvatili da je prošao loš period. Naši igrači znaju da tokom 90 minuta možeš da imaš loše faze, ali znali smo i da je to završeno – rekao je Gvardiola.

On je naveo da je njegova ekipa pokazala mnogo dobrih stvari i da je srećan zbog igrača, za koje je rekao da nisu zaslužili niz utakmica bez pobede.

Povezana vest:  Stadion Partizana pred rekonstrukcijom i promenom imena

-Nadam se da ćemo imati sreće i da, ako prodjemo dalje, nećemo igrati protiv Barselone – rekao je Gvardiola, koji je svojevremeno osvojio sve trofeje sa Barselonom.

Siti je u prošlom kolu izgubio od Barselone sa 0:4 na Kamp Nou i igrao je sa igračem manje posle isključenja golmana Klaudija Brava.

-Naša igra 11 na 11 u Barseloni je bila bolja nego u prvih 38 minuta na Etihadu. Videli smo najbolji tim na svetu. Pokušali smo visoki presing a onda smo bili u velikoj nevolji. Barsa je imala šansu da postigne drugi gol i utakmica je rešena – dodao je on.

Povezana vest:  Dogovor postignut: Ibrahimović u PSŽ

Gvardiola je naveo da Siti ne može da ostvari svoje ciljeve bez napadača Serhija Aguera, posle spekulacija da je izgubio mesto u prvom timu, kada je propustio utakmicu na Kamp Nou.

-To je bila samo jedna utakmica u kojoj ga nisam stavio u tim. Pre i posle te utakmice sam rekao da bez njega ne možemo da ostvarimo ciljeve. Srećan sam jer je on srećan – rekao je Gvardiola.

Povezana vest:  Henes podneo ostavku na funkciju predsednika Bajerna