radomir_antic_nasmejan_kznAntić dobio podršku Odbora za hitna pitanja

 

Reprezentacija Srbije je na Svetskom kupu u Južnoj Africi doživela neuspeh, ali se nastavak saradnje sa selektorom Radomirom Antićem i ostalim članovima stručnog štaba ne dovodi u pitanje, zaključeno je na sednici Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije, kojom je predsedavao predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Članovi odbora su konstatovali da je FŠ uradio sve da bi našim najboljim fudbalerima bile obezbeđene kvalitetne pripreme za prvenstvo sveta, zbog čega je emiliminacija u prvoj fazi takmičenja bila neočekivana.

Povezana vest:  Rumenige: Gece će u Bajernu postati svetski igrač

Uprkos tome, zaključeno je da ne treba odstupiti od ciljeva koje FSS postavio pre dve godine. Tada je rečeno da je u narednom četvorogodišnjem periodu neophodan kontinuitet rada sa Antićem i u tom smislu ništa se nije promenilo.

S druge strane, na polovini tog puta neophodno je uraditi detaljnu analizu ostvarenog. Treba jasno istaći sve što je urađeno dobro, ali i ono što nije, jer to može samo da koristi za vreme koje dolazi, kako se greške ne bi ponavljale.

Povezana vest:  Mediji: Roma želi Handanovića

Komentarišući medijske napise o smanjenju plate Antiću, Obor za hitna pitanja je konstatovao da je FSS finanijski stabilan i da apsolutno poštuje sve preuzete ugovorne obaveze, ali će zbog neostvarenih dodatnih prihoda sa prvenstva sveta redukovati nepotrebne troškove i primeniti mere štednje.

Završnu ocenu učešća reprezentacije Srbije na prvenstvu sveta daće Izvršni odbor FSS na sednici koja je zakazana za 21. juli. Do tada izvestaje treba da podnesu Antić i svi ostali članovi stručnog štaba.

Povezana vest:  Vučinić i Brnović: Idemo na pobedu