Fudbaler Argentine Lionel Mesi rekao je danas da njegova ekipa mora da se ujedini i da zajedno izađe iz teške situacije posle ubedljivog poraza od Brazila u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Brazil je prošle noći pobedio Argentinu u Belo Horizonteu sa 3:0. Golove za pobednički tim postigli su Filipe Kutinjo, Nejmar i Paulinjo.

Reprezentaciji Argentine je to četvrti uzastopni meč bez pobede u južnoameričkim kvalifikacijama, a u duelu protiv Brazila nije joj pomogao ni povratak Mesija u nacionalni tim.

Povezana vest:  Junajted i Arsenal podržali akciju protiv rasizma

-Ovo je udarac. Nismo očekivali ovakav rezultat. Do prvog gola smo čak bili i dobri… Moramo da se ujedinimo i izađemo iz ovih g…. Moramo da budemo jaki i ujedinjeni kao nikada do sada. Sve je na nama – rekao je Mesi.

Brazil, predvođen selektorom Titeom, sigurnim korakom ide ka šampionatu u Rusiji. Ta selekcija je prva na tabeli južnoameričkih kvalifikacija sa 24 boda, odnosno ima bod više od drugoplasiranog Urugvaja, a šest više od Kolumbije.

Povezana vest:  Totenhemu bodovi iz Birmingema

Argentina je, na drugoj strani, u veoma teškom položaju pošto je šesta na tabeli sa 16 osvojenih bodova.

Naredni protivnik Argentine je Kolumbija.

-Ako pobedimo Kolumbiju, ponovo ćemo ući u borbu za vrh tabele. Sve reprezentacije su veoma blizu… Ali, moramo mnogo toga da promenimo kako bismo pobedili Kolumbiju – rekao je Mesi.

Selektor Argentine Edgardo Bauza i dalje veruje da njegova ekipa sve drži u svojim rukama.

Povezana vest:  Izabrani novi potpredsednici Fudbalskog saveza Srbije

-Za tri dana imamo novu utakmicu. Znamo da kvalifikacije zavise od nas – rekao je Bauza.

Selektor Brazila Tite naveo je da nije očekivao ubedljivu pobedu protiv Argentine.

-Rezultat je iznad očekivanja. Ali, sve je bilo lakše nakon prvog gola kada je Argentina morala da otvori. Smanjili smo prostor Mesiju i to je bilo najvažnije – rekao je Tite.