Britanska policija pokrenula je istragu o navodima o podmićivanju, nakon što je pregledala materijal iz istrage Dejli Telegrafa o sumnji na korupciju u fudbalu.

Trener Sem Alardajs napustio je krajem septembra mesto selektora fudbalske reprezentacije Engleske nakon što je Dejli Telegraf objavio snimak razgovora u kome nudi savete kako da se zaobidju pravila oko transfera igrača.

Povezana vest:  Ćavi: Želim da završim karijeru u Barseloni

Alardajs je u samo jednoj utakmici predvodio Englesku, a policija je u saopštenju navela da Alardajs „nije deo istrage“.

„Bio sam uveren da će tako i biti, pošto nema dokaza protiv mene. Tražim od Fudbalskog saveza da se ovime pozabavi što pre. Iako sam tužan što je moj mandat prerano završen, ponosan sam što sam izabran da vodim reprezentaciju Engleske i nadam se da će mi današnja potvrda policije omogućiti da nastavim dalje“, naveo je Alardajs u saopštenju, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Povezana vest:  Zidan dobio najviše glasova navijača Reala

Fudbalski savez Engleske saopštio je da nije imao pristup materijalu Dejli Telegrafa i da će sačekati sa svojom istragom dok se ne završi istraga policije.