carlos_dungaSP JUŽNA AFRIKA

Karlos Dunga: Roben je vanserijski igrač

 

Selektor brazilskih igrača Karlos Dunga priznao je uoči današnje (petak) četvrtfinalne utakmice SP protiv Holandije da se seća svakog pojedinačnog detalja u prošlim okršajima dva tima.

Dva puta je danas 46-godišnji brazilski selektor kao kapiten učestvovao u velikim trijumfima Brazila nad Holandijom kad su Svetska prvenstva u pitanju: 1994. godine u SAD-u je slavio u četvrtfinalu 3-2 nakon sjajne predstave u drugom poluvremenu, u kojem su pala sva četiri gola, dok je četiri godine potom, u Francuskoj 1998. godine, Brazil od Holandije bolji bio u polufinalu nakon raspucavanja penala. Posle 90 i 120 minuta bilo je 1-1.

Povezana vest:  Milojević: Zaslužili smo

-Obe naše utakmice protiv Holanđana na Svetskom prvenstvu su bile teške, neverovatno napete. I obe su bile uzbudljive, pogotovo ona 1998. godine. Postigao sam tada pri raspucavanju svoj penal. Morao sam da preuzmem odgovornost, da ne bi ispalo da sam četiri godine ranije u Americi zabio slučajno u rapucavanju protiv Italijana u finalu – kazao je Dunga okupljenim novinarima na pres konferenciji, dodavši kako je već oguglao na kritike:

-Johan Krojf je rekao da ovo nije Brazil za koji bi on platio kartu? Poštujem njegovo mišljenje, kao i mišljenje bilo koga drugog. Svaka je debata pozitivna. Bolje je da imamo hiljadu glava koje misle nego samo jednu. U svakom slučaju, dvoboj Brazila i Holandije u četrvrtfinalu dvoboj je za koji bih ja definitivno kupio kartu. Susreću se deaekipe koja pokušavaju igrati i čine to sa vrhunskom tehničkom kvalitetom. Igrači Holandije i Brazila čine ono što publika voli: pokušavaju da driblaju i kreativnim rešenjima žele da dođu do gola. Mislim da će to biti dobra utakmica.

Povezana vest:  Mikić: Saša Ilić je najveća opasnost

Na pitanje o Arjenu Robenu, verovatno prvoj zvezdi Holanđana, Dunga je odgovorio:

-Bez ikakve sumnje, Roben je izvanredan igrač, tehnički vrlo darovit. Pogledate li neke Bajernove utakmice prošle sezone, videćete da je bio ključan. A ključni igrači uvek čine razliku – završio je Dunga.

Izvestio je selektor takođe novinare da je Felipe Melo odradio poslednji trening uoči dvoboja (petak, 16 sati, stadion Nelson Mandela Baj, Port Elizabet), te da bi mogao da nastupi. Izvesno je da će utakmicu zbog povrede zgloba da propusti Elano.

Povezana vest:  Roma pobedila Frozinone