Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić rekao je večeras da je njegova ekipa zasluženo slavila protiv Islanda i istakao da je ponosan na svoje igrače.

-Bila je ovo očekivano teška utakmica. Srećan sam i ponosan na igrače koji su u ovim uslovima i okolnostima osvojili tri važna boda – rekao je Čačić, a prenela Hina.

Hrvatska je večeras, pred praznim tribinama, pobedila Island sa 2:0 u četvrtom kolu Grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Povezana vest:  Stanković: Očekujem da Srbija odnese velika tri boda

-Igrali smo protiv kvalitetne reprezentacije, ali bili smo bolji i zasluženo smo slavili , rekao je selektor Hrvatske.

Hrvatski fudbaler Luka Modrić je protiv Islanda u igru ušao u drugom poluvremenu.

-Tako smo se dogovorili da uđem u nastavku. Bilo je teško gledati s klupe, lakše je igrati. Odigrali smo dosta dobro s obzirom na uslove i težak teren. Postigli smo dva lepa gola i zasluženo smo pobedili. Bilo je važno osvojiti tri boda – rekao je Modrić.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Južna Koreja izabrala 23 fudbalera

Hrvatska će kraj godine dočekati na prvom mestu Grupe I, a nastavak kvalifikacija sledi u martu iduće godine kada u Zagreb dolazi Ukrajina.

-Možemo biti zadovoljni kako se završio ovaj deo kvalifikacija – rekao je fudbaler Real Madrida.

Fudbaler Fiorentine Milan Badelj je naveo da najviše žali zbog praznih tribina.

-Islanđani su bili opasni i ovo je vredna pobeda. Međutim, još ništa nije gotovo, moramo da nastavimo ovako. Najviše su nedostajali navijači. Utakmica je bila atraktivna i zanimljiva i zbog tog mi je još više žao što nije bilo navijača – rekao je Badelj.

Povezana vest:  Sosijedad u kvalifikacijama za LŠ, Selta izborila opstanak