Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je večeras nerešeno 1:1 s Velsom u Kardifu u utakmici četvrtog kola Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

Vels je poveo golom Gareta Bejla u 30. minutu, a izjednačenje i bod Srbiji doneo je Aleksandar Mitrović u 86. minutu.

Izabranici Slavoljuba Muslina su i dalje bez poraza u kvalifikacijama, a večeras su upisali drugi remi.

Srbija je druga na tabeli Grupe D sa osam bodova, odnosno ima dva manje od prvoplasirane Irske. Vels je treći sa šest bodova.

Srpski fudbaleri bili su nemoćni većim delom utakmice protiv Velsa, koji je do sada nikada nije pobedio. Ekipa selektora Slavoljuba Muslina je tokom 90 minuta imala samo dve dobre prilike.

Povezana vest:  Partizan stigao u Skoplje bez velikih mera obezbeđenja

Utakmica, koja je igrana pred punim tribinama stadiona Kardif sitija, počela je sa nekoliko pokušaja domaćeg tima, a onda je Srbija uzela kontrolu i u 17. minutu imala veliku priliku preko kapitena Branislava Ivanovića.

Dušan Tadić je centrirao iz kornera, Ivanović je šutirao glavom, ali je Nil Tejlor izbacio loptu sa gol linije.

Srbija nije iskoristila inicijativu, a Vels je poveo u 30. minutu golom Bejla, posle velike greške Matije Nastasića. Štoper „orlova“ je bio neoprezan i nespretan ispred svog gola, loptu mu je uzeo Aron Remzi i dodao do Bejla, koji je savladao Vladimira Stojkovića odličnim udarcem sa 17 metara.

Povezana vest:  Mladi fudbaleri izgubili od Rusije

Vels je tada počeo da igra bolje, ali bez velikih šansi, a Srbija je do poluvremena imala dobar pokušaj preko povratnika posle suspenzije Nemanje Matića, čiji je odličan šut dobro odbranio Vejn Henesi.

Veliki problem za Srbiju predstavlja to što je Dušan Tadić igrao povređen od 35. minuta. Njega je u nos udario Tejlor, zbog čega nije opomenut od sudije Alberta Maljenka.

Ekipe su bile izjednačene na početku drugog poluvremena, a prvu veću šansu imao je Vels, posle novog dobrog šuta Bejla, iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali mu je taj put Stojković odbranio.

Povezana vest:  Siti ubedljivo pobedio Totenhem sa 6:0

Bejl je u 85. minutu mogao da stavi tačnu na utakmicu, ali je iz dobre pozicije pogodio stativu, pa je Srbija minut kasnije kaznila njegov promašaj. Rukavina je dobro centrirao sa desne strane, a Mitrović je odlično skočio i udarcem glavom savladao Henesija,

Poslednjih nekoliko minuta vladala je velika tenzija na terenu, Maljenko je pokazao nekoliko žutih kartona, a Vels je imao jednu priliku za drugi gol, ali je pokazan ofsajd Remzija, pa je Srbija ostala neporažena u kvalifikacijama.