Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Goran Bunjevčević rekao je danas da je zadovoljan rezultatom utakmice u Kardifu i pohvalio reprezentativce na borbenosti, zalaganju i odnosu prema državnom timu.

Fudbaleri Srbije odigrali su sinoć u Kardifu nerešeno 1:1 protiv Velsa, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine i ostali neporaženi u Grupi D. Srbija je druga na tabeli sa osam bodova, prva je Irska sa 10, a Vels zauzima treće mesto sa šest bodova.

Povezana vest:  Paunović: Najvažnija utakmica do sada

-Svi smo ponosni na igrače i stručni štab, njihovu posvećenost i odnos prema dresu, uloženi napor i činjenicu da nikada ne odustaju, što se videlo u svakom meču ovih kvalifikacija, a pogotovo sada u Kardifu –  rekao je Bunjevčević za sajt FSS.

Vels je sinoć poveo u 30. minutu golom Gareta Bejla, a izjednačio je Aleksandar Mitrović u 86. minutu.

Povezana vest:  Baloteli prelazi u Čelsi?!

-Posle izjednačujućeg gola, koji smo po svemu zaslužili, imao sam utisak da je meč potrajao još neki minut, da bismo postigli i drugi gol koji bi nam doneo pobedu. Ovo je Srbija koju svi želimo i zbog toga zahvalnost i priznanje igračima na hrabrosti i odlučnosti. Osvojili smo važan bod i idemo u pravcu koji svi želimo, plasmanu na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Dug je put, ali verujemo u stručni štab, verujemo u igrače, kvalitet i srce koje imaju a pokazali su ga i sada u Kardifu – naveo je Bunjevčević.

Povezana vest:  Trener CSKA iz Sofije Dočev podneo ostavku

Srbija će narednu kvalifikacionu utakmicu igrati 24. marta, kada će gostovati Gruziji u Tbilisiju.