miroslav_klozeSP JUŽNA AFRIKA

Kloze sutra igra 100. meč za reprezentaciju Nemačke

 

Napadač fudbalske reprezentacije Nemačke Miroslav Kloze odigraće sutra protiv Argentine 100. utakmicu za nacionalni tim.

Kloze je u dosadašnjih 99 nastupa postigao 50 golova, od čega 12 na svetskim prvenstvima. On je drugi najbolji strelac Nemačke u istoriji na dosadašnjim svetskim prvenstvima. Ispred njega je samo Gerd Miler sa 14 golova. Miler je postigao ukupno 68 golova za nemačku reprezentaciju.

Povezana vest:  Nojer: Lakše je braniti kod Gvardiole, nego kod Hajnkesa

Po broju pogodaka na mundijalima Kloze se na četvrtom mestu izjednačio sa brazilskom legendom Peleom.

-Kada neko odigra 100 utakmica za zemlju kao što je Nemačka, to govori o njegovom kvalitetu, posebno kada se uzme u obzir da je postigao 50 golova. To znači da je postigao gol na svakoj drugoj utakmici i to je zaista vrhunski nivo – izjavio je selektor Nemaca Joahim Lev.

Lev kaže da je Kloze i dalje veoma ambiciozan. Selektor je odlučio da Kloze bude prvi izbor u napadu i na ovom svetskom prvenstvu, i pored toga što je imao prosečnu sezonu u Bajernu.

Povezana vest:  Milojević zadovoljan pobedom protiv Čukaričkog

Takva odluka začudila je mnoge u nemačkoj javnosti, ali je Kloze do sada opravdao poverenje. On je postigao dva gola na tri utakmice koliko je igrao, a jedan meč morao je da propusti zbog crvenog kartona protiv Srbije.

Napadač Nemačke kaže da je ova reprezentacija još bolja nego ona koja je 2002. godine igrala finale sa Brazilom.

Povezana vest:  Venger: Nismo zainteresovani za Berbatova

-Stvorili smo manje šansi 2002. godine nego sada. Jedna od najvećih prednosti ovog tima je to što lako stvara dosta šansi – smatra Kloze.

On dodaje da meč četvrtfinala sutra protiv Argentina ne bi trebalo da bude poslednji meč za Nemačku na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

-Argentina ne bi trebalo da bude kraj puta – poručuje Kloze.