Italijanski fudbaler Andrea Pirlo rekao je danas da žali što tokom karijere nikada nije igrao za Real Madrid ili Barselonu.

-Još mi stoji trn u oku što nisam nastupao za Real Madrid ili Barselonu jer je san svakog fudbalera da igra tamo – rekao je Pirlo u intervjuu za špansku Marku.

Pirlo je bio meta dva najveća španska kluba dok je bio član Milana, ali mu klub tada nije dozvolio da ode.

Povezana vest:  Adebajor: Preživeo sam metke, uvrede mi ne mogu ništa

-Milan nije želeo da me pusti, a i dobio sam novi ugovor. Dali sam bio razočaran? Istina je da mi nisu dozvolili da odem, ali sam u Milanu proveo 10 godina i osvojio sve što je moglo da se osvoji – kazao je Pirlo.

On je, ipak, rekao da je veoma zadovoljan karijerom i time što je igrao za „najbolje italijanske klubove“.

Povezana vest:  COPA AMERICA 2011, Selektor Urugvaja: Planiranje je ključ uspeha!

Pirlo je karijeru počeo u Breši, odakle je 1998. prešao u Inter u kom je proveo tri sezone, ali je pozajmljivan Redjini i matičnom klubu. U Milan je otišao 2001. i tu je bio 10 sezona, pre nego što je pojačao Juventus. Od 2015. je u Njujork sitiju.

Kada je reč o prelasku u Juventus, Pirlo je naveo da mu je bio potreban tim sa novim projektom, a da je klub iz Torina bio idealan izbor jer je dugo bio bez trofeja.

Povezana vest:  Milojević: Još nismo na željenom nivou

Pirlo je šest puta bio šampion Italije, dva trofeja osvojio je sa Milanom, a četiri sa Juventusom. Sa Milanom je dva puta bio šampion Evrope, a osvajao je i UEFA Super kup, Svetsko prvenstvo za klubove.

On je sa reprezentacijom Italije, za koju je nastupio 116 puta, bio šampion sveta 2006. godine.