Antić produžio ugovor sa FSS do 2012.

 

antic_fudSelektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antiž produžio je danas u Beogradu ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije do 2012. godine. Ugovor o nastavku saradnje Antić i predsednik FSS Tomislav Karadžić potpisali su na svečanosti na kojoj je Antiću dodeljena Zlatna lopta kao najboljem treneru godine.

-Ovo je još jedan znak poverenja u naš izabrani put. Budite sigurni da ćemo učiniti sve da opravdamo poverenje – rekao je Antić po potpisivanju ugovora.

Povezana vest:  Voznijacki: Želim finale Danska - Poljska

Karadžić je ocenio da produžetak saradnje sa Antićem predstavlja „veliki dan“.

-Ovo je veliki dan za nas, jer je kontinuitet dobrog rada. Ranije smo razgovarali i sada i formalno potpisali. Nije FSS, čak ni onaj stari, mnogo puta produžavao ugovore sa selektorom. Ja se nadam da će Antić ne samo odraditi ovaj, već da će biti još ugovora – rekao je Karadžić.

Povezana vest:  Kolina bira sudije za utakmice UEFA

Zlatna lopta za najboljeg igrača godine pripala je Milošsu Krasiću, igraču CSKA iz Moskve i standardnom reprezentativcu, ali on nije mogao da je lično preuzme iz porodičnih razloga.

Reprezentacija Srbije je pod vođstvom Antića izborila direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2010. godine, a Krasić je jedini fudbaler koji je odigrao svih 10 utakmica u kvalifikacijama za Mundijal. FSS je danas dobio još jednog sponzora, a to je Metals banka. Taj ugovor takođe je potpisan do 2012. godine. Svečanosti u beogradskom Hajatu prisustvovali su ministarka sporta Snežana Samardžiž Marković, ambasadori Nemačke, Gane i Australije, zemalja sa kojima će Srbija igrati na Mundijalu, kao i mnogi ljudi iz fudbala.