vesli_snajder_gol_glavaSP JUŽNA AFRIKA

Holanđani srećni, Dunga preuzeo krivicu

 

Fudbalski reprezentativac Holandije Vesli Snajder ocenio je da je njegova ekipa današnjom pobedom protiv Brazila, u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, pokazala svetu da igra dobar fudbal.

Holandija je posle preokreta pobedila Brazil sa 2:1 i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva. Brazil je poveo golom Robinja, ali je Holandija do preokreta došla autogolom Felipe Mela i pogotkom Veslija Snajdera.

To je bila prva pobeda Holandije nad Brazilom od 1974. godine.

-Ovo je bila neverovatna utakmica. Mislim da smo pokazali celom svetu kako igramo. Napokon smo pobedili, pobedili smo Brazil – rekao je Snajder.

Povezana vest:  Ćavi produžio ugovor sa Barselonom

Snajder je postigao pobedonosni gol glavom u 68. minutu.

-Samo je skliznula sa moje ćelave glave i ušla u mrežu. To je sjajan osećaj – rekao je Snajder.

-U drugih 45 minuta smo potpuno promenili igru i zbog toga smo nagrađeni. Bilo je teško u prvom poluvremenu, gubili smo 0:1, a golman nas je sačuvao odbranivši udarac Kake. Na poluvremenu smo se dogovorili da poboljšamo igru i pritisnemo njihovu odbranu – dodao je on.

vesli_snajder_i_bert_van_marvik_holandijaHolandija će igrati u polufinalu Svetskog prvenstva prvi put od 1998. godine, kada je u Francuskoj izgubila od Brazila posle izvođenja jedanaesteraca. Protivnik će joj biti pobednik večerašnjeg duela Gane i Urugvaja.

Povezana vest:  Hrvatska kao prva iz Grupe D u osminu finala EP

Selektor Holandije Bert van Marvajk rekao je da je na poluvremenu savetovao igrače da strpljivom igrom čekaju svoje šanse.

-Mogli smo da izgubimo već posle 15 minuta. Na poluvremenu sam to rekao igračima… Rekao sam i da moraju da igraju svoju igru i da budu strpljivi protiv Brazila. Kada je Brazil postigao autogol stvari su za nas krenule na bolje – rekao je on.

Povezana vest:  SP JAR, Jovanović: Gorak ukus u ustima

Selektor Brazila Karlos Dunga preuzeo je krivicu za poraz u četvrtfinalu.

-Ovo nismo očekivali. Znamo da na Svetskom prvenstvu moramo dobro da igramo 90 minuta. U prvom poluvremenu smo igrali dobro, ali u drugom nismo mogli da zadržimo takav ritam – rekao je Dunga.

-Preuzimam krivicu, ja sam selektor Brazila. Moja odgovornost je najveća – dodao je Dunga.

Brazil je i na prošlom Mundijalu eliminisan u četvrtfinalu, porazom od Francuske 0:1, a Dunga je posle tog neuspeha postavljen na mesto selektora, uprkos nedostatku iskustva.