Tomić: Ponosan sam na svoj rad u Partizanu

 

ivan_tomic_i_savo_milosevicSportski direktor Partizana Ivan Tomić rekao je danas da je zadovoljan svojim radom u tom fudbalskom klubu, da želi da ostane na toj funkciji i da je cilj crno-belih odbrana „duple krune“.

-Osvojili smo dve ‘duple krune’, a uprava i igrači su postavili sebi visoke ciljeve koje nismo uspeli da ostvarimo jer se nismo plasirali u Ligu šampiona. Ekipa ima kvalitet za to, Apoel je bio protivnik po meri, ali napravili smo greške i taj neuspeh uticao je na celu sezonu, koja je bila puna uspona i padova – rekao je Tomić.

Tomić je istakao da želi da ostane u klubu i posle izborne Skupštine kluba, jer hoće da završi započeti posao – da sa igračima koje je on selektirao odbrani „duplu krunu“.

-U ovom delu sezone imamo veći procenat uspešnosti nego u prethodne dve, ali smo drugi na tabeli, mislim da smo u Evropi mogli više. Sportski sektor je veoma oslabljen odlascima Zorana Mirkovića i Gordana Petrića, a zatim i Slaviše Jokanovića – smatra sportski direktor crno-belih.

Povezana vest:  Partizan i bez Đukića ne može da pobede

-Posle Jokanovića došao je novi trener Goran Stevanović, koji je uradio odličan posao, pobedili smo u derbiju i prišli lideru Crvenoj zvezdi. Jedino mislim da smo mogli da pobedimo Čukarički i Mladi radnik. Imamo kvalitet da odbranimo trofeje – dodao je Tomić.

Tomić je još rekao da sportski sektor kluba potpuno podržava ekipu i da on ima odličan odnos sa fudbalerima i stručnim štabom.

Rekao je da igračima nije nedostajalo motiva zbog dugovanja i da Partizan finansijski dobro stoji. – Neće biti problema i svi dugovi će biti isplaćeni u obećanom roku – poručio je Tomić.

Bivši kapiten Partizana rekao je da ima spisak pojačanja koji će predstaviti Upravnom odboru. Istakao je da je ponosan na svoj dosadašnji rad u klubu iz Humske, da ne razmišlja o ostavci i da su ljudi iz stručnog dela dali veliki doprinos uspehu.

Povezana vest:  Lampard demantovao da odlazi u LA Galaksi

-Procenat uspešnosti Partizana u prvenstvu i Kupu je oko 80 odsto. Kada sam došao u klub (2007. godine) ekipa je vredela pet miliona evra, a sada vredi 20, a tokom svakog prelaznog roka odlazili su nam najbolji igrači, Stevan Jovetić, Zoran Tošić, Antonio Rukavina – rekao je.

-Jedino mi smetaju izjave pojedinaca iz kluba koji kažu da smo svi zajedno osvojili trofeje, a da je za rezutlate u ovom delu sezone kriv sportski sektor. Prihvatam odgovornost što nismo prvi na tabeli, ali ne trebamo samo mi da preuzmemo krivicu. Svi smo zaslužni za uspehe, neko više, neko manje – dodao je Tomić.

On je istakao da se budžet kluba formira prema prodaji igrača i da bi za Partizan bilo najbolje rešenje da Adem Ljajić ostane u klubu. Prema njegovim rečima, nijedna ponuda još nije stigla za mladog reprezentativca.

-Od odlazaka igrača zavise i dolasci. Ne bih imao ništa protiv da jedan igrač, koji ima najveću tržišnu vrednost napusti klub, pa makar to bio i (Lamin) Dijara. Mislim da je Mančester junajted pogrešio što nije angažovao Ljajića, rekli su da je problem radna dozvola – rekao je Tomić.

Povezana vest:  Morten Olsen ostaje selektor Danske

Tomić je danas podržao kandidaturu Save Miloševića za predsednika kluba. On je rekao da će, ako ne ostane na funkciji sportskog direktora, pomoći svom nasledniku u radu.

-Ako mi ne ukažu poverenje, pomoći ću novom sportskom direktoru. Staviću mu se na raspolaganje ako to bude želeo. On će sigurno biti u boljoj poziciji nego što sam ja bio na početku mandata – rekao je sportski direktor Partizana.

Tomić je rekao i da ne odobrava ponašanje navijača koji su vređali novinarku B92 Brankicu Stanković.

-Takav način mišljenja ne odobravam. Sve ostalo će biti poznato posle Upravnog odbora kluba i tada će biti iznet zvaničan stav – dodao je Tomić