Tomić: Ponosan sam na svoj rad u Partizanu

 

ivan_tomic_i_savo_milosevicSportski direktor Partizana Ivan Tomić rekao je danas da je zadovoljan svojim radom u tom fudbalskom klubu, da želi da ostane na toj funkciji i da je cilj crno-belih odbrana „duple krune“.

-Osvojili smo dve ‘duple krune’, a uprava i igrači su postavili sebi visoke ciljeve koje nismo uspeli da ostvarimo jer se nismo plasirali u Ligu šampiona. Ekipa ima kvalitet za to, Apoel je bio protivnik po meri, ali napravili smo greške i taj neuspeh uticao je na celu sezonu, koja je bila puna uspona i padova – rekao je Tomić.

Tomić je istakao da želi da ostane u klubu i posle izborne Skupštine kluba, jer hoće da završi započeti posao – da sa igračima koje je on selektirao odbrani „duplu krunu“.

-U ovom delu sezone imamo veći procenat uspešnosti nego u prethodne dve, ali smo drugi na tabeli, mislim da smo u Evropi mogli više. Sportski sektor je veoma oslabljen odlascima Zorana Mirkovića i Gordana Petrića, a zatim i Slaviše Jokanovića – smatra sportski direktor crno-belih.

Povezana vest:  Milanović: Bili smo opasniji, ali smo na kraju imali sreće

-Posle Jokanovića došao je novi trener Goran Stevanović, koji je uradio odličan posao, pobedili smo u derbiju i prišli lideru Crvenoj zvezdi. Jedino mislim da smo mogli da pobedimo Čukarički i Mladi radnik. Imamo kvalitet da odbranimo trofeje – dodao je Tomić.

Tomić je još rekao da sportski sektor kluba potpuno podržava ekipu i da on ima odličan odnos sa fudbalerima i stručnim štabom.

Rekao je da igračima nije nedostajalo motiva zbog dugovanja i da Partizan finansijski dobro stoji. – Neće biti problema i svi dugovi će biti isplaćeni u obećanom roku – poručio je Tomić.

Bivši kapiten Partizana rekao je da ima spisak pojačanja koji će predstaviti Upravnom odboru. Istakao je da je ponosan na svoj dosadašnji rad u klubu iz Humske, da ne razmišlja o ostavci i da su ljudi iz stručnog dela dali veliki doprinos uspehu.

Povezana vest:  Lučesku se uspešno oporavlja posle operacije

-Procenat uspešnosti Partizana u prvenstvu i Kupu je oko 80 odsto. Kada sam došao u klub (2007. godine) ekipa je vredela pet miliona evra, a sada vredi 20, a tokom svakog prelaznog roka odlazili su nam najbolji igrači, Stevan Jovetić, Zoran Tošić, Antonio Rukavina – rekao je.

-Jedino mi smetaju izjave pojedinaca iz kluba koji kažu da smo svi zajedno osvojili trofeje, a da je za rezutlate u ovom delu sezone kriv sportski sektor. Prihvatam odgovornost što nismo prvi na tabeli, ali ne trebamo samo mi da preuzmemo krivicu. Svi smo zaslužni za uspehe, neko više, neko manje – dodao je Tomić.

On je istakao da se budžet kluba formira prema prodaji igrača i da bi za Partizan bilo najbolje rešenje da Adem Ljajić ostane u klubu. Prema njegovim rečima, nijedna ponuda još nije stigla za mladog reprezentativca.

-Od odlazaka igrača zavise i dolasci. Ne bih imao ništa protiv da jedan igrač, koji ima najveću tržišnu vrednost napusti klub, pa makar to bio i (Lamin) Dijara. Mislim da je Mančester junajted pogrešio što nije angažovao Ljajića, rekli su da je problem radna dozvola – rekao je Tomić.

Povezana vest:  Čelsi naredne dve utakmice bez povređenog Anelke

Tomić je danas podržao kandidaturu Save Miloševića za predsednika kluba. On je rekao da će, ako ne ostane na funkciji sportskog direktora, pomoći svom nasledniku u radu.

-Ako mi ne ukažu poverenje, pomoći ću novom sportskom direktoru. Staviću mu se na raspolaganje ako to bude želeo. On će sigurno biti u boljoj poziciji nego što sam ja bio na početku mandata – rekao je sportski direktor Partizana.

Tomić je rekao i da ne odobrava ponašanje navijača koji su vređali novinarku B92 Brankicu Stanković.

-Takav način mišljenja ne odobravam. Sve ostalo će biti poznato posle Upravnog odbora kluba i tada će biti iznet zvaničan stav – dodao je Tomić