Partizan osudio pretnje novinarki B92

 

1Uprava fudbalskog kluba Partizan osudila je danas pretnje smrću novinarki B92 Brankici Stanković koje joj je upućivala grupa navijača na utakmici u Beogradu protiv Šahtjora u Ligi Evropa.

-Svi u Partizanu su užasnuti saznanjem da je grupa posetilaca… pretila smrću novinarki B92 Brankici Stanković. Radi se o aktu nasilja koji se ni na koji način ne može opravdati i pridružujemo se očekivanjima da će nadležni organi reagovati – navodi se u saopštenju Partizana.

Povezana vest:  Zidan: Morinjo je pravi čovek za Real Madrid

Šampion Srbije istakao je da ne želi takvo ponašanje na svojim mečevima.

-Radi se o zloupotrebi sportske priredbe i svima koji su u tome učestvovali nije mesto na sportskim borilištima – navodi se u saopštenju.

Stankovićeva je autor emisije Insajder, koja se u svom poslednjem izdanju bavila huliganima i kriminalcima među navijačima. Od kada je emitovan prvi deo, stizale su joj pretnje na razne načine.

Povezana vest:  Del Boske oprezan pred Svetsko prvenstvo

Jedna grupa pristalica crno-belih vređala je na košarkaškoj utakmici Partizan – Efes Pilsen, a protiv Šahtjora joj je skandirano „Otrovna si kao zmija, proći ćeš k’o Ćuruvija“.

Slavko Ćuruvija bio je beogradski novinar koji je ubijen 1999. godine. Partizan je u saopštenju odbacio odgovornost za uvredljiva skandiranja i pretnje, navevši da su „sport i sportske organizacije najveće žrtve na sportskim priredbama“.

Povezana vest:  Riberi ne želi da ode iz Bajerna

-Očigledno je reč o društvenoj pojavi čiji se koreni nalaze van sporta i za čije suzbijanje je potrebna šira akcija, ne samo represivna, već i edukativna i propagandna – ocenilo je rukovodstvo crno-belih.

-U toj akciji će sve sportske organizacije, uključujući i FK Partizan, učestvovati sa velikom energijom, u skladu sa svojim nadležnostima i realnim mogućnostima – navodi se u saopštenju.