diego fotlan_golSP JUŽNA AFRIKA

Tragičar Gijan: Oporaviću se, mentalno sam jak

 

Napadač  Rena Asamoa Gijan bez sumnje je tragičar četvrtfinalne utakmice Svetskog prvenstva između njegove Gane i Urugvaja.

Gana je poražena sa 4:2 na penale, a Gijan je u poslednjoj minuti produžetka kod rezultata 1-1 propustio da realizuje jedanaesterac koji bi njegovu ekipu odveo u polufinale, a time i do najvećeg uspeha neke afričke ekipe na Mundijalima.

Povezana vest:  Rezultati prijateljskih utakmica

Gijanov udarac pogodio je prečku, a iako je kasnije napadač pokazao hrabrost i realizovao prvi udarac s bele točke za svoj tim u izvođenju penala, urugvajski golman Fernando Muslera zaustavio je udarce dvojice igrača Gane i odveo svoju reprezentaciju ka polufinalu i susretu s Holanđanima.

-Opraviću se, mentalno sam jak. Imao sam hrabrosti da izvedem penal,  ali to je normalno i inače ih šutiram. On (Suarez) je sada junak u svojoj zemlji jer je zaustavio rukom loptu na liniji koja je išla u gol, a ja sam promašio penal. Stvari su takve kakve jesu i ja na žalost ne mogu da ih promenim – rekao je Gijan, koji bi se postignutim golom Urugvaju izjednačio s legendarnim Kameruncem Rožeom Milom po najvećem broju postignutih golova na SP-u.

Povezana vest:  Oštra kazna za CSKA

Mila je na SP-u 1990. u Italiji postigao četiri gola na turniru i time je postao najbolji afrički strelac na nekom Mundijalu, dok je Gijan u Južnoj Africi ostao na tri postignuta gola.