Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su večeras na svom terenu Legiju sa 8:4 u petom kolu Grupe F Lige šampiona, čime je oboren rekord po broju golova na jednom meču tog takmičenja.

Prethodni rekord držali su fudbaleri Monaka i Deportiva. Francuska ekipa je 2003. godine slavila sa 8:3.

Takodje, u prvom poluvremenu večerašnje utakmice vidjeno je čak sedam golova, što je prvi put u istoriji Lige šampiona.

Goleadu je započeo Aleksandar Prijović koji je u desetom minutu doneo prednost Legiji, ali je Borusija potom za samo tri minuta preokrenula rezultat. Šindji Kagava je u 17. minutu izjednačio, a samo minut kasnije je postigao i drugi gol, da bi Nuri Sahin u 20. minutu pogodio za 3:1.

Povezana vest:  AFRIČKI KUP NACIJA 2012, Tunisu bodovi protiv Maroka na startu AKN

To, ipak, nije bio kraj, pošto su do kraja prvog poluvremena „pala“ još tri gola. Prijović je u 24. minutu postigao svoj drugi gol i smanjio rezultat, ali je Borusija golovima Osmana Debelea u 29. i Marka Rojsa tri minuta kasnije na odmor otišla s rezultatom 5:2.

Rojs je u 52. minutu postigao šesti gol za Borusiju, a Mihal Kuharčik je pet minuta kasnije, na asistenciju Miroslava Radovića, smanjio na 6:3. Do kraja utakmice gol Legije pogodili su i Feliks Palsak i Marko Rojs, dok je četvrti pogodak za poljsku ekipu postigao Nemanja Nikolić.

Povezana vest:  Maradona sam odlučuje o svojoj sudbini

U drugom meču Grupe F fudbaleri Real Madrida pobedili su Sporting u gostima sa 2:1.

Golove za Real postigli su Rafael Varan u 29. i Karim Benzema u 87, dok je jedini strelac za Sporting bio Adrijen Silva u u 80. minutu iz jedanaesterca.

Borusija je prva na tabeli Grupe F sa 13 bodova, Real ima 11, Sporting je treći sa tri boda, dok je Legija na poslednjem mestu s jednim osvojenim bodom.

Povezana vest:  Beri: Ne razmišljam o završetku karijere

U poslednjem kolu grupne faze Borusija gostuje Realu, a Legija dočekuje Sporting.