milovan_rajevac_ganaSP JUŽNA AFRIKA

 

Rajevac: I sreća igra značajnu ulogu

 

Selektor fudbalske reprezentacije Gane, srpski stručnjak Milovan Rajevac, izjavio je nakon poraza jedinog afričkog tima u eliminacionoj fazi takmičenja na Mundijalu u Južnoj Africi da ne bi bilo nezasluženo i da je umesto Urugvaja njegova ekipa prošla u polufinale.

Ekipa Oskara Tabaresa bila je uspešnija u izvođenju jedanaesteraca (4:2) i „crnim zvezdama“ ostavila utehu da su od svih afričkih timova na planetarnoj smotri bili najbliži borbi za medalju.

Povezana vest:  Subotić pauzira do kraja godine

Uprkos činjenici da mu nije ispunjena najveća želja – ulazak u istoriju fudbala plasmanom među četiri najbolje selekcije, Rajevac je poručio da je ponosan na tim koji predvodi i za koji tvrdi da mu je najveći kvalitet „jedinstvo“.

-Želeli smo da uđemo u istoriju fudbala kao prvi afrički tim koji je prošao u polufinale Mundijala. Rezultat je mogao i da bude drugačiji, ali u sportu i sreća igra značajnu ulogu. Nismo iskoristili nekoliko izvanrednih prilika za pogodak, protivnik je to znao da kazni i ostaje nam samo da Urugvajcima čestitamo na pobedi – rekao je Rajevac. Urugvaj će u polufinalu, 6. jula od 20.30 časova u Kejptaunu, igrati protiv Holandije koja je iz borbe za medalju izbacila petostrukog prvaka sveta – reprezentaciju Brazila.

Povezana vest:  Paunović glavni kandidat za trenera Hetafea