Fudbalski savez proslavio kraj uspešne godine

 

tomislav_karadzicFudbalski savez Srbije (FSS) je u hotelu „Hajat“ na svečan način obeležio završetak izuzetno uspešne takmičarske godine, u kojoj je naša reprezentacija izborila direktan plasman na svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Jednoipočasovni program, kome je prisustvovala ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković, kao i brojne zvanice iz dimplomatskog hora, kulturnog i javnog života, odvijao se pod sloganom „Mi smo tim“.

-Ministarstvo sporta je svoju aktivnost zasnovalo na tri prioriteta. Prvi prioritet su deca, od čijeg pravilnog razvoja zavisi i zdravlje nacije. U dva preostala prioriteta spadaju razvoj sportske infrastrukture i vrhunski sport. Pošto fudbal ispunjava sva tri naša uslova, mi podržavamo svaku akciju ove sportske asocijacije – rekla je Samardžić-Marković.

Povezana vest:  Udruženje fudbalera bojktovalo razgovore sa poslodavcima

Ona je podsetila da donedavno fudbal nije bio budžetski korisnik, ali je zaključeno da on svakako zaslužuje da se nađe u finansijskim planovima ministarstva. Ministrka je obećala da će budžet za razvoj sporta i posebno fudbala u narednoj godini biti povećan.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da je u proteklih godinu dana urađeno mnogo i da je vraćeno poljuljanio poverenje u srpski fudbal.

-Uoči kvalifikacija za svetsko prvenstvo fudbal je kod nas bio anatemisan. Narod je potpuno izgubio poverenja u njega, ali smo, zahvaljujući velikom angažmanu, mnogo toga uradili. Najviše na regularnosti prvenstva i mislim da smo dobro rešili tu rak ranu našeg fudbala. Danas se ponovo veruje i u reprezentaciju i sve utakmice državnog tima igraju se na punim stadionima – rekao je Karadžić.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, Ivan Obradović i Miloš Ninković optimisti

U prilog tome, Karadžić je izneo podatak da je reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo na utakmicama u Beogradu posmatralo 220.000 navijača. Predsednik FSS je dodao da fudbalsku organizaciju naredne godine čekaju veliki izazovi i izrazio uverenje da nacionalni savez ima dovoljno kapaciteta da ostvari sve zacrtane ciljeve.

-Naša baza je domaći fudbal, a reprezentacija je pokretačka snaga svih naših akcija. Pred nama je i velika obaveza da se podigne nivo klupskog fudbala i značajno unapredi infrastruktura, zbog čega planiramo da svi prvoligaški stadioni dobiju reflektore – rekao je Karadžić.

Prvi čovek fudbalske organizacije podsetio je da je Srbija doskora bila jedna od samo šest članica FIFA koja nije imala svoju kuću fudbala, ali se sada i to menja, jer je njena izgradnja počela u Staroj Pazovi.

Povezana vest:  Maradona: Došao sam da skinem ljagu sa svoga imena

Prema rečima predsednika FSS, planirano je da tokom naredne godine, pre odlaska na svetsko prvenstvo, naša reprezentacija u Beogradu odigra jednu humanitarnu utakmicu.

Selektor državnog tima Radomir Antić je obećao da će njegovi izabranici ispuniti želje našeg naroda i da će na dostojan način reprezentovati Srbiju na Svetskom kupu u Južnoj Africi. On je ponovio da u državnom timu postoji sjajna atmosfera koja je pokretač svih akcija i rezultata koje sve naše nacionlane selekcije postižu.