Fudbaler Mančester junajteda Zlatan Ibrahimović rekao je da je njegov saigrač Vejn Runi „savršen igrač“ i da zaslužuje više poštovanja.

Mančester junajted je sinoć pobedio Fejnord sa 4:0, u petom kolu Grupe A u Ligi Evropa, a Runi je bio strelac u tom duelu i postigao 39. gol u medjunarodnim utakmicama. Kapiten je tako postao najbolji strelac kluba u evropskim klupskim takmičenjima.

Povezana vest:  Benites: Ivanović je sjajan igrač

Junajted je ostvario treću pobedu u grupi, zauzima drugo mesto na tabeli sa devet bodova i ima bod manje od Fenerbahčea. Ekipi Žozea Morinja biće potreban bod protiv Zorje u poslednjem kolu kako bi obezbedila plasman u nokaut fazu Lige Evropa. Runiju je potreban još jedan gol da izjednači klupski rekord Bobija Čarltona od 249 golova.

-On je fantastična osoba. Srećan sam što je oborio rekord, a pomoći ću mu da postigne još jedan gol. To je za mene pravi rekord – rekao je Ibrahimović za Bi-Bi-Si (BBC).

Runi se prošle nedelje izvinio za neprimereno ponašanje, pošto su mediji objavili njegove slike u pijanom stanju na jednom venčanju.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Vladimir Volkov: Zvezda je najteži mogući protivnik

-Kada ste tako slavni, ljudi su zainteresovani. Žele sve da znaju. Trebalo bi da ga cenimo zbog toga kakav je fudbaler, šta je uradio na terenu. Nije mnogo engleskih fudbalera imalo takvu karijeru. Trebalo bi da dobije više poštovanja. Svi žele da preuveličavaju stvari – rekao je Ibrahimović.