Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da je njegova ekipa večeras upisala veoma važnu pobedu i dodao da ga posebno raduje to što crno-beli uspeli da se vrate posle negativnog rezultata.

-Veoma važna pobeda za nas. Uspeli smo 0:2 da preokrenemo do 3:2 s igračem manje. Nekim izmenama smo promenili ritam utakmice, to nam je donelo rezultat. Mislim da smo zasluženo pobedili kada se pogleda broj prilika i kada se sve oduzme i sabere. Jako bitna nova tri boda za nas, protiv jednog teškog rivala kakav je Napredak ove sezone u Super ligi – rekao je Nikolić novinarima posle utakmice.

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Beogradu Napredak iz Kruševca posle preokreta sa 3:2 u prvoj utakmici 17. kola Super lige Srbije.

Povezana vest:  Kedira dva meseca van terena

-Ovo je bila 13. utakmica i 12. pobeda Partizana uz jedan remi… Ne znam tačan statistički podatak, ali znam sigurno da Partizan ove sezone ni jednom nije okrenuo utakmicu. To je jedan veliki novi kvalitet u ekipi Partizana – kazao je Nikolić.

Partizan je do trijumfa došao posle preokreta iako je imao zaostatak od dva gola, ali i igrače manje od 39. minuta.

-Ponavljam, najveći kvalitet Partizana je bila sposobnost i snaga da se izdigne i da nastavi da igra u istom ritmu svih 90 minuta. Zbog toga sam posebno zadovoljan, kao i naravno zbog tri boda – rekao je Nikolić.

-Publika je još jednom imala priliku da prisustvuje uzbudljivoj utakmici na našem stadionu. Takođe, još jednom smo videli izvanrednu motivaciju protivničke ekipe. Prvo poluvreme je bilo krajnje čudno, videli ste sve, nemam prava da komentarišem – dodao je on.

Povezana vest:  FIFA odložila odluku o Kosovu

Partizan će u narednom kolu u sredu gostovati novosadskoj Vojvodini.

-Sada se okrećemo Vojvodini. Idemo tamo desetkovani, ali to je sve deo fudbala u Srbiji – rekao je Nikolić.

Trener Napretka Dragan Ivanović rekao je da žali što njegova ekipa nije uspela da sačuva prednost od dva gola.

-Prelomni momenat utakmice je bio što nismo znali da sačuvamo 2:0 s igračem više. Dobili smo gol sa potpunom odbranom i dozvolili Partizanu da se psihološki vrati u utakmicu. Partizan je bio domaćin i znali smo da će igrati silovito. Nismo dobro parilali, iako je posle izjednačenja viđena velika borba bez izrazitih šansi. Nismo izdražali u poslednjih par minuta. Nemam šta da zamerim mojim igračima, dali su sve od sebe. Partizan je nošen publikom kao svojim 12. igračem došao do trećeg gola – rekao je Ivanović.

Povezana vest:  Vlasnik Nojčatela otpustio trenera Kaparosa

Upitan da prokomentariše penal koji je dosuđen Partizanu u 55. minutu, Ivanović je rekao da je od igrača čuo da faula nije bilo.

-Ne znam da li je došlo do kontakta. Čujem u svlačionici od igrača da penala nije bilo. Taj gol je vratio Partizanu samopouzdanje – rekao je Ivanović.

On se slozio s konstatacijom novinara da je sudija Nenad Đokić bio glavni akter večerašnje utakmice.

-Nije bio siguran… Ali nije moje to da komentarišem – kazao je on.