Kaka_Brazil_Wesley Sneijder_NetherlandsSP JUŽNA AFRIKA

 

Brazilcima teže pao ovaj poraz nego onaj sa prošlog SP

 

Fudbaleri Brazila trebalo je da osvoje šestu titulu svetskog prvaka i nisu imali ni malo sumnje da će to uraditi kada su dolazili na Mundijal u Južnoj Africi, na kome na kraju nisu uspeli da prođu četvrtfinale.

Loše poluvreme protiv Holandije koštalo ih je rekordne šeste titule, i Brazil je drugi put uzastopno eliminisan u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. „Karioke“ su vodile 1:0, ali su na kraju izgubile 2:1.

Pre četiri godine izgubili su od Francuske, ali su igrači rekli da ih ova eliminacija mnogo više boli.

Povezana vest:  Rasing iz Santandera dobio novog vlasnika

-Poraz ovog puta zaista boli, mnogo više nego 2006. Ovaj nas je zaista pogodio, mnogo boli, zbog svega što smo do sada uradili, zbog toga što smo mislili koliko daleko možemo da idemo – rekao je Kaka, koji je bio član prvog tima na oba šampionata.

Brazil je došao kao jedan od favorita, iako je imao izmenjen tim u odnosu na 2006. godinu. Selektor Dunga nema mnogo trenerskog iskustva, ali je timu dao novi stil, koji je brzo doneo rezultate.

Brazil je sa njim osvojio Kopa Amerika 2007. i Kup konfederacija 2009. godine, dok je u prijateljskim mečevima pobeđivao Argentinu, Italiju, Englesku i Portugal. Na Olimpijskim igrama 2008. osvojili su zlatnu medalju i bili su prvi u kvalifikacijama za ovo SP.

Povezana vest:  Matijašević: U velikoj smo krizi, ali se nadam brzom oporavku

-Bio je ovo šok za sve. Znali su da su navijači polagali velike nade u nas da ćemo ovog puta pobediti – rekao je golman Žulio Sezar.

Na veznom igraču Felipeu Melu leži velika odgovornost za oba gola Holandije, a na kraju je dobio i crveni karton.

-Moram da se izvinim navijačima Brazila – rekao je on.

Kaka je rekao da je igračima najteže.

-Znamo da su brazilski navijači jako tužni zbog eliminacije, ali igračima je gore, nikoga ovo više ne boli od nas – rekao je Kaka.

Povezana vest:  Subramanijamu tri godine zatvora, odslužiće pet meseci

Sezar je rekao da je Dunga sastavio „grupu prijatelja, braće“, kao i da su svi igrači plakali posle utakmice u svlačionici.

-Bez sumnje su svi bili tužni, nismo očekivali da se ovako završi. Bilo je vidljivo na licima igrača. Ali, jako sam ponosan što sam mogao da radim sa ovom grupom – rekao je Dunga.

Sezar je rekao da se poraz mora prihvatiti.

-Sada je vreme da idemo kući, zagrlimo rodbinu i nadamo se da će nam vreme pomoći da zaboravimo šta se desilo. To samo vremenom može da se desi – rekao je Sezar.