miroslav_klose_gol_vs_argentinaSP JUŽNA AFRIKA

 

Nemačka i Španija u polufinalu

 

 

Reprezentacije Nemacke i Španije pridružile su se danas selekcijama Holandije i Urugvaja u završnici fudbalskog šampionata sveta u Južnoj Africi pošto su u cetvrtfinalnim utakmicama pobedile državne timove Argentine i Paragvaja.

U borbi za veliko finale, 7. jula u Durbanu, sastaće se dobro poznati rivali – finalisti prvenstva Evrope održanog 2008. godine u Austriji i Švajcarskoj koji su i na turniru u Južnoj Africi potvrdili kvalitet.

Nakon što su u osmini finala deklasrirali Englesku, izabranici selektora Joakima Leva ubedljivo su pobedili Argentinu sa 4:0 obezbedivši svojoj zemlji četvrti plasman u polufinale na poslednjih pet velikih takmičenja.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Aleks Ferguson: Osvežiću ekipu protiv Šalkea

U duelu sa fantastičnim timom Argentine Nemci su pokazali mnogo više discipline i pribranosti na terenu i iskoristili svoje prilike za gol. Toliko do sada hvaljeni napadači „gaučosa“ promašili su pri rezultatu 1:0 za „pancere“ nekoliko veoma povoljnih prilika što ih je na kraju koštalo završetka takmičenja na Mundijalu.

Nemci su izdržali sve nalete tima koji sa klupe predvodi Dijego Armando Maradona, a u završnici meča, zahvaljjuhci efektno odigranim kontranapadima, naneli ubedljiv poraz južnoameričkom velikanu.

Kao i pre četiri godine na šampionatu u Nemačkoj državni tim „elfa“ je u četvrtfinalu bio bolji od „gaučosa“ koji ni posle dve decenije neće stići do mundijalskog odličja.

Povezana vest:  Majstorije Kataija i Kange za nadu u revanšu

David_Villa _Spain_Antolin_Alcaraz_ParaguayPo mnogima najbolji fudbaler danšnjice Lionel Mesi, za koga se tvrdilo da će obeležiti Svetsko prvenstvo, iz Južne Afrike odlazi bez postignutog gola!

U drugom duelu današnjeg programa viđen je samo jedan pogodak, koji je postigao David Vilja. Najbolji strelac „Eura 2008“ još jednom je potvdrio da se nalazi u fantastičnoj formi i da praktično sam vodi „crvenu furiju“ na putu kao najvećem mundijalskom uspehu.

Na susretu Španija – Paragvaj gledaoci su mogli da vide čak tri penala u dva minuta. Najpre je španski golman Iker Kasiljas odbranio udarac sa 11 metara Oskaru Kardozu, a već u sledećem napadu evropskog prvaka pred čuvarom mreže Paragvaja Hustom Viljarom našao se Ćabi Alonso.

Povezana vest:  Lalatović: Prvi smo, ali naš osnovni cilj je plej-of

Njegov prvi udarac završio je u mreži, ali je neko od paragvajskih igrača ranije ušao u kazneni prostor, pa je penal ponovljen. Viljar se drugi put bolje snašao i odložio rasplet duela za sam finiš.

Tada je na scenu stupio Vilja na veliku radost brojnih španskih navijača.

Na šampionatu sveta slede dva slobodna dana, a borba za medalje nastavlja se 6. jula.