Fudbaleri Čukaričkog pobedili su danas na svom terenu u Beogradu Novi Pazar sa 2:0, u utakmici 18. kola Super lige Srbije. Čukarički je tokom većeg dela prvog poluvremena imao inicijativu, dok je Novi Pazar čekao priliku iz kontranapda.

Domaćin je u 36. minutu imao najbolju priliku da dodje do prednosti, ali je Aleksandar Jevtić zahvatio loptu glavom i sa oko sedam metara pogodio stativu posle centašuta Asmira Kajevića. Čukarički je ofanzivno počeo drugo poluvreme, pa je poveo golom Dragoljuba Srnića u 48. minutu. On je dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora posle solo akcije s pola terena.

Aleksandar Djoković je 56. minutu propustio odličnu priliku da dovede Novi Pazar do izjednačenja, loše je reagovao posle dodavanja Envera Alivodića s desne strane i umesto da šutne, on se sapleo o loptu na petercu.

Povezana vest:  Pucano na igrača Fenerbahčea Topala

Čukaricki je samo dva minuta kasnije mogao da duplira prednost, ali je snažan udarac Lukasa Pjasentina iz slobodnog udarca odbranio Mladen Živković. Novi Pazar je od 75. minuta imao desetoricu igrača na terenu, pošto je Darko Micevski dobio drugi žuti karton zbog prekršaja nad Ognjenom Ožegovićem.

Čukarički je iskoristio brojčanu prednost na terenu i u 77. minutu postigao drugi gol, a strelac je posle dodavanja Jevtića bio Ožegović. Beogradski tim je do kraja utakmice sačuvao prednost i ostvario treću pobedu u poslednje četiri utakmice.

Povezana vest:  Ilić: Bili smo bolji u nastavku; Pečnik: Dali smo maksimum

Čukarički je 12. na tabeli sa 20 bodova, a Novi Pazar, koji je pretrpeo četvrti uzastopni poraz, zauzima 14. mesto sa 12 bodova.

Napredak je na svom terenu pobedio Metalac sa 1:0 i zadržao se u gornjem delu tabele. Jedini gol postigao je Dino Šarac u sedmom minutu. Ekipa iz Kruševca je ostvarila 10. pobedu u prvenstvu i četvrta je na tabeli sa 34 boda. Metalac je pretrpeo drugi vezani poraz i zauzima 11. mesto sa 20 bodova.

Fudbaleri Rada odigrali su nerešeno 1:1 na svom terenu protiv Radničkog iz Niša. Gosti su poveli golom Milana Pavkova u 53. minutu iz penala, a bod „gradjevinarima“ doneo je Milan Ćulum u 65. minutu. Rad je vezao drugi remi i deveti je na tabeli sa 21 bodom, a Radnički, koji je remijem prekinuo niz od tri poraza, zauzima šesto mesto sa 28 bodova.

Povezana vest:  Barton suspendovan na 18 meseci zbog klađenja

Voždovac je u Čačku pobedio Borac sa 2:1, dok su u Subotici Spartak i Radnik odigrali 1:1.

U 15.30 počinje utakmica Javor-Bačka, dok se od 18 časova u Novom Sadu igra derbi kola izmedju Vojvodine i Partizana. Poslednja utakmica 18. kola igra se sutra od 18 časova u Beogradu, gde će Crvena zvezda dočekati Mladost.