Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na gostovanju Voždovac sa 1:0 u 19. kolu Super lige Srbije.

Jedini gol na utakmici postigao je Dušan Anđelković u 54. minutu iz slobodnog udarca.

Zvezda je ovom pobedom, makar do večeras, uvećala bodovnu prednost na tabeli Super lige Srbije i sada ima 48 bodova, devet više od Partizana i Vojvodine koji svoje mečeve igraju od 18, odnosno 17 časova. Voždovac je 10. sa 21 bodom.

Povezana vest:  Oven izgubljen do kraja sezone

Prvo poluvreme utakmice na krovu Tržnog centra Stadion na Dušanovcu pred oko 1.500 gledalaca nije donelo mnogo uzbuđenja.

Zvezda je u prvih 45 minuta imala inicijativu, ali nije stvorila nijednu pravu šansu, dok je Voždovac s druge strane čekao priliku iz kontranapada.

U devetom minutu domaćin je imao najbolju priliku da dođe do prednosti, ali Stefan Dražić u situaciji jedan na jedan šutirao pored gola Filipa Manojlovića.

Povezana vest:  Kasano: Želim u Brazil, neću karijeru bez nastupa na SP

Zvezda je u istom ritmu nastavila i u drugom poluvremenu, ali opet u uvodnim minutima nije uspela da dođe do prilike. Ekipa Miodraga Božovića je ipak u 54. minutu stigla do prednosti, a strelac je iz slobodnog udarca sa oko 20 metara bio Anđelković.

Crveno-beli su u nastavku utakmice sve više pritiskali rivala, a u 68. minutu umalo su duplirali prednost, ali je pokušaj Predraga Sikimića sa oko 15 metara završio malo preko gola.

Povezana vest:  KUP NEMAČKE, Bajern posle produžetka u finalu

Imala je Crvena zvezda i u 80. minutu dobru priliku, ali Zoran Popović je odbranio šut Slavoljuba Srnića sa oko 10 metara desno iskosa.

Zvezda će u narednom kolu 10. decembra na svom stadionu dočekati Radnički iz Niša, dok će Voždovac gostovati Metalcu u Gornjem Milanovcu