Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu Javor iz Ivanjice sa 2:0, u 12. kolu Super lige Srbije i tako sačuvali drugo mesto tabele.

Golove su postigli Uroš Đurđević u 31. i Leonardo u 47. minutu. Ovo je Brazilcu bio 10. gol u sezoni i sada se izdvojio na prvom mestu liste strelaca.

Partizan sada ima 42 boda, šest manje od lidera Crvene zvezde. Vojvodina je treća sa istim brojem bodova kao i crno-beli, ali i minimalno slabijom gol-razlikom.

Javor je ovim porazom prekinuo seriju od pet uzastopnih pobeda i ostao na osmom mestu tabele.

Povezana vest:  Šaponjić potpisao ugovor sa Benfikom na pet i po godina

Partizan je od početka utakmice dominirao na terenu, bio je dosta agresivniji i angažovaniji, dok se Javor na drugoj strani odlično branio.

U 14. minutu crno-beli su postigli gol, ali je poništen zbog ofsajda Đurđevića. Nekoliko minuta kasnije Leonardo j, posle velike gužve u kaznenom prostoru, uspeo da šutira sa desetak metara, ali je golman Javora Vladan Đogatović bio na pravom mestu.

Dominaciju na terenu Partizan je materijalizovao u 31. minutu, a strelac je bio Đurđević. Njemu je to bio šesti gol u domaćem šampionatu.

Povezana vest:  Simeone suspendovan na osam utakmica

Nemanja Miletić je s leve strane ubacio loptu u šesnasterac gostuju, a Đurđević je uklizao i poslao je u mrežu Javora.

Javor je posle tog gola zaigrao bolje, a prvu priliku na utakmici dočekao je do 36. minuta kada je Ivan Cvetković zapretio iz slobodnog udarca, ali j Filip Kljajić bio na pravom mestu.

Izabranici Marka Nikolića su drugo poluvreme započeli golom u 47. minutu kada se Leonardo po deseti put upisao u strelce u Super ligi. Miletić dodao loptu do Valerija Božinova, a on je prosledio do Leonarda koji je smestio u mrežu.

Povezana vest:  Metalac do kraja sezone domaćin u Čačku

Ritam utakmice je znatno opao posle drugog gola Partizana tako da velikih uzbuđenja nije bilo sve do 80. minuta kada je Leonardo iz izgledne pozicije šutirao preko gola. Nakon njega pokušao je i Đuđević, ali rezultat se nije menjao.

Partizan u narednom kolu gostuje Čukaričkom, dok Javor dočekuje Vojvodinu.