iker_kasiljas_slavljeSP JUŽNA AFRIKA

 

Reina rekao Kasiljasu gde da se baci

 

Golman reprezentacije Španije Iker Kasiljas bio je najzaslužniji za pobedu svog tima u četvrtfinalu Svetskog kupa protiv Paragvaja, ali on tvrdi da za odbranu jedanesterca zahvalnost duguje rezervnom golmanu Pepeu Reini.

-Još jednom se pokalo da je fudnbal kolektivna igra, a protiv Paragvaja smo videli da presudnu ulogu mogu da imaju i igrači sa klupe. Kada je Oskar Kardoso uzeo loptu, Reina mi je rekao gde će da šutira i kada da se bacim. Odbrano sam penal zahvaljujući njemu – rekao je Kasiljas.

Povezana vest:  Verati definitivno ne igra protiv Hrvatske

Na taj način je rešena tajna odbrane, jer Kasiljas ne samo da je zaustavio udarac, već je uhvatio „živu loptu“, što se posle udarca se 11 metara praktično nikada ne dešava.

Za drugu fenomenalnu odbranu, kada je u 83. minutu zaustavio udarac Roke San Krusa koji je bio sam ispred njega, Kasiljas kaže da je imao i malo sreće.

Povezana vest:  Rang lista FIFA određuje nosioce grupa na SP u Brazilu

-Prvo nisam uspeo da uhvatim čuvenu ‘krpenjaču’, a onda sam reagova instinktivno. Nadao sam se da Santa Kruz neće podići loptu i na sreću ona me je pogodila u nogu – rekao je Kasiljas.

Golman Reala je uoči svetskog prvenstva žestoko protestovao zbog lopti „džabulani“ i čak je rekao da su bolje lopte za plažu koje se prodaju po samoposlugama.

Povezana vest:  Ronaldo i Mesi nisu glasali jedan za drugoga

-Utakmica protiv Paragvaja za sve nas je bila psihološki veoma teška, jer Španija nikada do sada nije uspela da prođe četvrtfinale. Konačno smo skinuli to prokletstvo i mislim da sada možemo da odemo do kraja – rekao je Kasiljas.